Värikäs salaatti kvinoalla tai couscousilla, kikherneillä, puna- & ruusukaalilla, appelsiinilla ja sahramikastikkeella
Valmista värikäs ja moderni salaatti, jossa yhdistyy kahdenlainen kaali ja hedelmäinen maku appelsiinista ja granaattiomenasta. Raitajuurekset viimeistelevät salaattiin vaikka joulutunnelman!
-
Valmistusaika30 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 4 dl GoGreen Kvinoaa tai GoGreen Täysjyvä Couscousia (tai GoGreen Bulguria)
- 10 maustepippuria
- 1 laatikko (380 g) GoGreen Luomu Kikherneitä (käyttövalmiit)
- 150 g punakaalia
- 12 kpl ruusukaalia
- 30 g voita
- 30 g raakasokeria
- 1 appelsiini
- 1 granaattiomena
- 4 raitajuurta
- 150 g salaattia
- 200 g fetajuustoa
Sahramikastike
- ½ maustemitta sahramia
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 3 rkl omenviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistus
- Valmista ensin kastike sekoittamalla sahrami, hunaja ja etikka. Lisää öljy samalla vatkaten. Mausta suolalla.
- Keitä GoGreen Kvinoa tai GoGreen Täysjyvä Couscous yhdessä maustepippureiden kanssa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Voit halutessasi korvata kvinoan/couscousin GoGreen Bulgurilla.
- Suikaloi raitajuuri ja sekoita siihen hiukan sahramikastiketta.
- Leikka ruusukaalit puolikkaiksi ja paista voissa kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri sulaa.
- Sekoita kaikki kasvikset ja jäähtynyt kvinoa/couscous/bulgur kulhossa. Annostele lautasille ja viimeistele fetajuustolla ja sahramikastikkeella.