Intialainen linssikeitto
Vartissa valmistuva maukas ja ihana intialainen linssikeitto, jossa mango chutneyta, garam masalaa ja inkivääriä. Nam!
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 4 tl currya
- 2 rkl garam masalaa
- 100 g pinaatinlehtiä
- 3 dl GoGreen Punaiset linssit) (kuivat)
- 1,5 litraa kasvislientä
- 300–400 g tomaattimurskaa
- 1 dl ruokakermaa
- 0,5 dl tuorepuristettua sitruunamehua
- raastettua tuoretta inkivääriä, mango chutneyta, suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus
- Kuori sipuli ja valkosipuli, pilko ne ja tiristä öljyssä. Lisää curry, garam masala ja pinaatti. Kypsennä minuutin ajan.
- Lisää linssit ja kasvisliemi. Sekoita tomaattimurska, ruokakerma, sitruunamehu ja raastettua inkivääriä liemeen. Mausta mango chutneylla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Keitä kannen alla n. 15–20 minuuttia.