Intialainen linssikeitto

Vartissa valmistuva maukas ja ihana intialainen linssikeitto, jossa mango chutneyta, garam masalaa ja inkivääriä. Nam!

  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 4 tl currya
  • 2 rkl garam masalaa
  • 100 g pinaatinlehtiä
  • 3 dl GoGreen Punaiset linssit) (kuivat)
  • 1,5 litraa kasvislientä
  • 300–400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 0,5 dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • raastettua tuoretta inkivääriä, mango chutneyta, suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus

  1. Kuori sipuli ja valkosipuli, pilko ne ja tiristä öljyssä. Lisää curry, garam masala ja pinaatti. Kypsennä minuutin ajan.
  2. Lisää linssit ja kasvisliemi. Sekoita tomaattimurska, ruokakerma, sitruunamehu ja raastettua inkivääriä liemeen. Mausta mango chutneylla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä kannen alla n. 15–20 minuuttia.