Dal - intialainen linssipata

Myös pata on värikäs Intiassa. Tässä helppo ja nopea resepti, jonka lopputulos vaikuttaa siltä että olet uurastanut tunteja. Sopii intialaiseen buffapöytään tai sellaisenaan. Tarjoile riisin tai vaikka GoGreenin Täysjyvä Couscousin ja vaikka tuorean leivän kanssa. Nami!

  • Kokkausaika
    20 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 tl kokonaista kuminaa
  • 3 laakerinlehti
  • 0,5-1 purkki paseerattuja tomaatteja
  • 2 tl korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 2-3 tl currymasalaa 
  • Chilijauhetta (määrä oman maun mukaan)
  • 4 dl GoGreen Punaisia Linssejä (käyttövalmiit)
  • 3 valkosipulin kynttä lohkoina)
  • Öljyä ja suolaa tarvittaessa

 

Tarjoiluun:

Valmistus

  1. Kuullota sipuli öljyssä yhdessä kuminan ja laakerilehden kanssa. 
  2. Kaada mukaan paseeratut tomaatit, sekoita. Lisää korianteri, kurkuma, currymasala ja chilijauhe. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Kaada mukaan huuhdellut punaiset linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeät.
  3. Paista valkosipulin kynnet öljyssä kunnes ovat hiukan keltaiset.
  4. Kaada linssit kulhoon ja niiden päälle paistetut valkosipulit. Tarjoa leivän ja keitetyn riisin tai GoGreenin jonkun ruokajyvän kanssa.