Tulinen kasvischili ruskeilla pavuilla

Herkullinen ja tulinen ruskeista pavuista valmistettu chili sin carne. Liota pavut yön yli niin ruoka valmistuu nopeasti seuraavana päivänä.

  • Kokkausaika
    20 min + liottaminen sekä papujen keittäminen

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuina
  • 1 punainen paprika kuutioituna
  • 300 g GoGreen Luomu Tomaattimurskaa
  • 3,5 dl kasvislientä
  • 1 jalapeno silputtuna
  • ½ dl tomaattipyrettä
  • 1 rkl srirachaa (vahvaa chilikastiketta)
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 tl savustettua chilijauhetta
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 ½ tl merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 9 dl GoGreen Ruotsissa Viljeltyjä Ruskeita Papuja keitettyinä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan
  • Tortilla- tai ruislastuja tarjoiluun

Valmistus

  1. Silppua sipuli ja purista valkosipuli. Kuullota ne öljyssä kullanvärisiksi.
  2. Kuutioi paprika ja silppua jalapeno (poista ensin siemenkodat).
  3. Lisää paprika ja jalapeno sipulisekoitukseen ja hauduta muutama minuutti. Lisää loput mausteet ja ainekset. Kaada valutetut pavut sekaan viimeisinä.
  4. Hauduta 5 minuuttia keskilämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Tarjoile tortilla- tai ruislastujen kera. Koristele tuoreella korianterilla ja persiljalla.