Sitrushedelmäsalaatti vihreillä linsseillä, pinaattipestoa ja pistaasidukkah

Piristä salaattisi raikkailla appelsiinin ja verigreipin aromeilla! Tarjoile lisäksi dukkahia - hienonnettuja pähkinöitä ja mausteita, jotka lisäävät sekä makua että ihanaa rapeutta.

  • Kokkausaika
    30 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

Linssisalaatti

  • 4 dl GoGreen vihreitä linssejä (kuivattuja)
  • 60 g nuorta mangoldia
  • 2 appelsiinia
  • 1 verigreippi
  • 2 avokadoa
  • 2 dl parmesaania
  • 75 g tuoretta pinaattia
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 tl suolaa

Pistaasidukkah

  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • 4 rkl GoGreen Seesaminsiemeniä
  • 3 tl korianterin siemeniä
  • 3 tl kuivattua minttua
  • 3 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 tl kuminan siemeniä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl sormisuolaa
 

Valmistus

  1. Huuhdo linssit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia. Kaada vesi pois
  2. Kuori appelsiinit ja greippi ja pilko lohkot pienemmiksi paloiksi. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita parmesaani, pinaatti, oliiviöljy, pinjansiemenet ja suola karkeaksi seokseksi.
  4. Tarjoa linssit nuoren mangoldin, sitrushedelmien, avokadon ja peston kera.
  5. Pistaasidukkah: hienonna pähkinät ja mausteet morttelissa. Sekoita ja lisää salaattiin. Helppoa ja maukasta!