Sitrushedelmäsalaatti vihreillä linsseillä, pinaattipestoa ja pistaasidukkah
Piristä salaattisi raikkailla appelsiinin ja verigreipin aromeilla! Tarjoile lisäksi dukkahia - hienonnettuja pähkinöitä ja mausteita, jotka lisäävät sekä makua että ihanaa rapeutta.
-
Valmistusaika30 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
Linssisalaatti
- 4 dl GoGreen vihreitä linssejä (kuivattuja)
- 60 g nuorta mangoldia
- 2 appelsiinia
- 1 verigreippi
- 2 avokadoa
- 2 dl parmesaania
- 75 g tuoretta pinaattia
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 tl suolaa
Pistaasidukkah
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 4 rkl GoGreen Seesaminsiemeniä
- 3 tl korianterin siemeniä
- 3 tl kuivattua minttua
- 3 tl fenkolinsiemeniä
- 2 tl kuminan siemeniä
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl sormisuolaa
Valmistus
- Huuhdo linssit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia. Kaada vesi pois
- Kuori appelsiinit ja greippi ja pilko lohkot pienemmiksi paloiksi. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita parmesaani, pinaatti, oliiviöljy, pinjansiemenet ja suola karkeaksi seokseksi.
- Tarjoa linssit nuoren mangoldin, sitrushedelmien, avokadon ja peston kera.
- Pistaasidukkah: hienonna pähkinät ja mausteet morttelissa. Sekoita ja lisää salaattiin. Helppoa ja maukasta!