Pasta kesäkurpitsalla, sienillä ja pangrattatolla auringonkukansiemenistä
Jos pangrattato ei ole entuudestaan tuttu juttu se on siis italialaisten oma versio korppujauhoista. Maukkaassa ja helpossa pastareseptissämme valmistamme oman pangrattatomme auringonkukansiemenistä.
-
Valmistusaika20 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 400 g pastaa
- 1 kesäkurpitsa
- 200 g herkkusieniä
- 3 valkosipulinkyttä
- 5+3 rkl hyvää oliiviöljyä
- 70 g pinaattia
- Suolaa ja mustapippuria
- ½ sitruuna
- ½ ruukku persiljaa
Pangrattato:
- GoGreen Auringonkukansiemeniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl chililastuja
- 2 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
Valmistus
- Keitä pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Säästä mukillinen keitinvettä. Lisää 3 rkl oliiviöljyä. Pidä pasta lämpimänä.
- Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa ohuemmiksi tangoiksi. Puolita valkosipuli ja leikkaa ohueksi. Palottele sienet.
- Lämmitä isossa paistinpannussa 5 rkl oliiviöljyä ja lisää sienet, paista kunnes sienistä on tullut vesi pois ja ne ovat saaneet väriä. Lisää kesäkurpitsa ja valkospuli, paista keskilämpötilalla 3 minuuttia (valkosipulin väri ei saa muuttua).
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää pasta sekä vähän keitinvettä. Lisää pinaatti. Anna pastan kiehua mukana kastikkeessa 1 minuutti.
- Jaa pangrattaton valkosipuli pieniksi paloiksi. Sekoita tehosekoittimessa valkosipuli, auringonkukansiemenet ja chili. Paista sitten sekoitus rapeaksi keskilämpötilalla oliiviöljyssä.
- Ripottele pangrattato pastan päälle. Purista mukaan sitruunan mehua ja viimeistele hienoksi leikatulla persiljalla.