Mungpapusalaatti tuoreilla yrteillä

Herkullinen salaatti, jossa pienten mungpapujen lisäksi on mukana runsaasti kasviksia ja tuoreita yrttejä. Kesäillallisten kruunaamaton kuningas! Tai ihan mihin vuodenaikaan tahansa!

  • Kokkausaika
    30 min + liottaminen
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 2 dl GoGreen Mungpapuja, liota vedessä 8 tuntia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 ruukku tuoretta minttua karkeaksi silppuna
  • 6-8 kevätsipulia
  • 1 vihreä paprika kuutioituna 
  • 3 keskikokoista tomaattia kuutioituina
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl merisuolaa
  • 3 rkl sitruunamehua (tuoreesta sitruunasta puristettua)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl GoGreen Kurpitsansiemeniä
  • ½ dl mustia oliiveja puoliteltuina

Valmistus

  1. Keitä mungpapuja 12 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kaada pavut suureen kulhoon ja lisää valkosipuli, suola, pippuri, sitruunamehu ja oliiviöljy. Aseta jäähtymään.
  3. Sekoita jäähtyneet mungpavut ja kasvikset. Mausta lisää tarvittaessa.