Linssisalaatti punaisilla linsseillä, bataateilla ja chilipaahdetuilla juureksilla

Salaatti, jossa kauniita punaisia linssejä - sävy sävyyn porkkanoiden, bataatin ja raitajuuren kanssa. Helppoa, kaunista ja herkullista!

  • Kokkausaika
    40 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 4 dl GoGreen punaisia linssejä
  • 150 g bataattia
  • 150 g perunaa
  • 100 g porkkanaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 75 g raitajuurta
  • 100 g rucolaa
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
 

Valmistus

  1. Kuori juurekset ja lohko ne. Jätä bataatti, raitajuuri ja peruna hiukan suuremmiksi lohkoiksi kuin porkkana ja palsternakka, niin vältät eripituiset kypsennysajat.
  2. Pilko valkosipuli ja chili. Aseta juurekset uunipellille valkosipulin ja chilin kanssa. Ripottele oliiviöljyä pinnalle ja kääntele juureksia. Paista noin 30 minuuttia 200˚C.
  3. Huuhdo linssit ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile linssit yhdessä rucolan ja paahdettujen juuresten kanssa. Lisää tarvittaessa sormisuolaa.