Linssisalaatti punaisilla linsseillä, bataateilla ja chilipaahdetuilla juureksilla
Salaatti, jossa kauniita punaisia linssejä - sävy sävyyn porkkanoiden, bataatin ja raitajuuren kanssa. Helppoa, kaunista ja herkullista!
-
Valmistusaika40 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 4 dl GoGreen punaisia linssejä
- 150 g bataattia
- 150 g perunaa
- 100 g porkkanaa
- 100 g palsternakkaa
- 75 g raitajuurta
- 100 g rucolaa
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- sormisuolaa
Valmistus
- Kuori juurekset ja lohko ne. Jätä bataatti, raitajuuri ja peruna hiukan suuremmiksi lohkoiksi kuin porkkana ja palsternakka, niin vältät eripituiset kypsennysajat.
- Pilko valkosipuli ja chili. Aseta juurekset uunipellille valkosipulin ja chilin kanssa. Ripottele oliiviöljyä pinnalle ja kääntele juureksia. Paista noin 30 minuuttia 200˚C.
- Huuhdo linssit ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile linssit yhdessä rucolan ja paahdettujen juuresten kanssa. Lisää tarvittaessa sormisuolaa.