Linssipihvejä punaisista linsseistä, couscousia ja tuoreminttudippiä
Vihreä resepti: kotitekoisia linssipihvejä, kevyesti kirpeää marinoitua punasipulia ja helppotekoista minttujogurttikastiketta. Nopeaa ja hyvää!
-
Valmistusaika35 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 2 dl GoGreen punaisia linssejä
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 2 sydänsalaattia
- 1 nippu vihreää parsaa
- 3 minikurkkua
- 2 ½ dl turkkilaista jogurttia tai vastaavaa
- 1 ruukku minttua
- 2 punasipulia
- 1 dl sokeria
- ½ dl valkoviinietikkaa tai etikkaa
- 2 dl vettä
- suolaa
- 60 g pinjansiemeniä
- ½ ruukkua persiljaa
Valmistus
- Keitä punaiset linssit. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita keitetyt linssit sipulin, valkosipulin, perunajauhojen, munien, suolan ja mustan pippurin kanssa ja anna tekeytyä 10 minuuttia.
- Viipaloi punasipuli. Pikamarinoi punasipuli nopeasti asettamalla se kattilaan veden, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Kiehauta. Anna kiehua muutama minuutti ja aseta sitten sivuun jäähtymään.
- Kypsennä couscous pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
- Hienonna minttu ja sekoita se sekä suola turkkilaisen jogurtin joukkoon. Paahda pinjansiemeniä paistinpannulla keskilämmöllä kunnes ne saavat väriä. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi, mieluiten mandoliiniilla tai juustohöylällä.
- Muotoile linssipihvit ja paista öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti molemmilta puolilta. Paista parsa. Tarjoile pihvit couscousin, salaatin, kurkun, parsan, marinoidun punasipulin ja minttudipin kanssa. Ripottele pinjansiemeniä päälle.