Linssipihvejä punaisista linsseistä, couscousia ja tuoreminttudippiä

Vihreä resepti: kotitekoisia linssipihvejä, kevyesti kirpeää marinoitua punasipulia ja helppotekoista minttujogurttikastiketta. Nopeaa ja hyvää!

  • Kokkausaika
    35 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 2 dl GoGreen punaisia linssejä
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 sydänsalaattia
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 3 minikurkkua
  • 2 ½ dl turkkilaista jogurttia tai vastaavaa
  • 1 ruukku minttua
  • 2 punasipulia
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl valkoviinietikkaa tai etikkaa
  • 2 dl vettä
  • suolaa
  • 60 g pinjansiemeniä
  • ½ ruukkua persiljaa
 

Valmistus

  1. Keitä punaiset linssit. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita keitetyt linssit sipulin, valkosipulin, perunajauhojen, munien, suolan ja mustan pippurin kanssa ja anna tekeytyä 10 minuuttia.
  2. Viipaloi punasipuli. Pikamarinoi punasipuli nopeasti asettamalla se kattilaan veden, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Kiehauta. Anna kiehua muutama minuutti ja aseta sitten sivuun jäähtymään.
  3. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  4. Hienonna minttu ja sekoita se sekä suola turkkilaisen jogurtin joukkoon. Paahda pinjansiemeniä paistinpannulla keskilämmöllä kunnes ne saavat väriä. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi, mieluiten mandoliiniilla tai juustohöylällä.
  5. Muotoile linssipihvit ja paista öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti molemmilta puolilta. Paista parsa. Tarjoile pihvit couscousin, salaatin, kurkun, parsan, marinoidun punasipulin ja minttudipin kanssa. Ripottele pinjansiemeniä päälle.