Kvinoaa- ja punajuurikasvispurilaisia ja kesäkurpitsaa

Herkullinen kvinoasalaatti maistuu aina. Tämä versio on maustettu marokkolaisittain ja se tarjoillaan paahdetun myskikurpitsan kera. Salaatti sopii syötäväksi selliasenaan tai vaikkapa grillatun ruoan kanssa!

  • Kokkausaika
    30 minuuttia

Ainekset

  • 1 dl GoGreen Täysjyväkvinoaa
  • 300 g myskikurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 2 rkl oliiviöljyä  
  • 1 rkl Ras el hanout - maustetta
  • 100 g fetajuustoa kuutioituna
  • 1 tl sumakmaustetta (Za’atar)
  • 1 avokado kuorittuna ja paloiteltuna
  • Tuoretta korianteria, rucolaa ja granaattiomenaa tarjoiluun

Valmistus

  1. Keitä kvinoa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  2. Lämmitä uuni 200 °C asteeseen. 
  3. Mausta myskikurpitsa: lisää 1 rkl oliiviöljyä ja ras el hanout -mauste, suola ja pippuri. Levitä kurpitsa pellille ja paahda uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kurpitsa pehmenee. Jäähdytä.
  4. Sekoita fetajuusto, 1 rkl oliiviöljyä ja puolet sumakista (Za’atar) haarukalla.
  5. Asettele muutama rucolanlehti lautaselle ja lusikoi kvinoaa päälle. Lisää avokadoa, myskikurpitsaa ja fetajuustoa. Ripottele korianteria ja granaattiomenaa pinnalle.
  6. Tarjoile korkealaatuisen oliiviöljyn kera ja viimeistele lopulla sumakista.

Reseptin tuotteet