Kvinoaa- ja punajuurikasvispurilaisia ja kesäkurpitsaa
Herkullinen kvinoasalaatti maistuu aina. Tämä versio on maustettu marokkolaisittain ja se tarjoillaan paahdetun myskikurpitsan kera. Salaatti sopii syötäväksi selliasenaan tai vaikkapa grillatun ruoan kanssa!
-
Valmistusaika30 minuuttia
-
Resepti10 hampurilaista
Ainekset
- 1 dl GoGreen Täysjyväkvinoaa
- 300 g myskikurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl Ras el hanout - maustetta
- 100 g fetajuustoa kuutioituna
- 1 tl sumakmaustetta (Za’atar)
- 1 avokado kuorittuna ja paloiteltuna
- Tuoretta korianteria, rucolaa ja granaattiomenaa tarjoiluun
Valmistus
- Keitä kvinoa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Lämmitä uuni 200 °C asteeseen.
- Mausta myskikurpitsa: lisää 1 rkl oliiviöljyä ja ras el hanout -mauste, suola ja pippuri. Levitä kurpitsa pellille ja paahda uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kurpitsa pehmenee. Jäähdytä.
- Sekoita fetajuusto, 1 rkl oliiviöljyä ja puolet sumakista (Za’atar) haarukalla.
- Asettele muutama rucolanlehti lautaselle ja lusikoi kvinoaa päälle. Lisää avokadoa, myskikurpitsaa ja fetajuustoa. Ripottele korianteria ja granaattiomenaa pinnalle.
- Tarjoile korkealaatuisen oliiviöljyn kera ja viimeistele lopulla sumakista.