Kaakaon ja muscovadosokerin makuinen papuchili
Tämä kaakaon ja muscovadosokerin makuinen papuchili on todellinen makupommi.
-
Valmistusaika1 h, 15 min
-
Resepti4 annosta
Ainekset
Papuchili
- 1 hienoksi silputtu sipuli
- 4 hienoksi leikattua valkosipulinynttä
- ½ hienoksi silputtu punainen chili
- 1 rkl kuivattua timjamia, oreganoa ja paprikajauhetta
- 2 rkl jauhettua juustokuminaa
- 1 pakkaus (300 g) GoGreen Luomu Tomaattimurskaa
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 karkeasti raastettu iso porkkana
- 1 karkeasti leikattu kesäkurpitsa
- 1 karkeasti leikattu pieni palsternakka
- 1 pakkaus (380 g) GoGreen Luomu Kidneypapuja
- 1 pakkaus (380 g) GoGreen Luomu Suuria Valkoisia Papuja
- 1 paloiksi (3 x 3 cm) leikattu paprika
- ½ rkl muscovadosokeria
- 1 tl cayennepippuria
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl kaakaota
- Suolaa maun mukaan
Valmistus
- Paista sipuli öljyssä keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes se on pehmeä ja läpinäkyvä. Lisää valkosipuli ja chili ja paista vielä hetki.
- Lisää kaikki kuivat mausteet. Lisää tomaattimurska ja punaviinietikka. Anna kiehua kannen alla n. 30-40 minuuttia.
- Lisää porkkana ja palsternakka ja anna kiehua vielä 15 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja paprika ja lisää tarvittaessa vähän vettä. Huomio että papuchilin tulisi olla suhteellisten paksua. Anna kiehua vielä 10 minuuttia ilman kantta.
- Keitä samalla GoGreen Bulgur pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Lisää huuhdellut pavut kiehuvaan sekoitukseen 5 viimeisen minuutin ajaksi.
- Mausta papuchili muskovadosokerilla, kaakaolla, suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Jos haluat ruokaisamman papuchilin voit lisätä siihen keitetyn bulgur sen sijaan että tarjoat sen erikseen.
- Viimeisele papuchili persiljalla. Tarjoile hyvän salaatin, leivän ja vaikka kermaviilin tai guacamolen kera.