Grillattua kurpitsa-kvinoasalaattia, hunajakastiketta
Ruokaisa salaatti, jossa paahdettua myskikurpitsaa, lehtikaalia ja kvinoaa. Ripottele pinnalle granaattiomenansiemeniä ja fetajuustoa makua antamaan!
-
Valmistusaika20 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 2 dl GoGreen Kvinoaa
- 500 g kurpitsaa, esim. myskikurpitsaa
- 75 g nuorta lehtikaalia
- 1 granaattiomena
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1-2 rkl hunajaa
- 2 tl dijonsinappia
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta pippuria
Valmistus
- Huuhdo kvinoa huolellisesti siivilässä. Keitä 4 dl vettä ja lisää kvinoa. Anna kiehua hiljalleen matalassa lämmössä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Paloittele kurpitsa ja grillaa palat grillipannulla. Paloittele granaattiomena ja irrota siemenet (voit pyöritellä kokonaista granaattiomenaa esimerkiksi tiskipöytää pitkin, jolloin siemenet irtoavat helpommin).
- Sekoita oliiviöljy, hunaja, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi.
- Sekoita lehtikaali, granaattiomenansiemenet, murennettu fetajuusto ja grillattu kurpitsa keskenään. Viimeistele lisäämällä hieman hunajakastiketta.