Grillattua kurpitsa-kvinoasalaattia, hunajakastiketta

Ruokaisa salaatti, jossa paahdettua myskikurpitsaa, lehtikaalia ja kvinoaa. Ripottele pinnalle granaattiomenansiemeniä ja fetajuustoa makua antamaan!

  • Kokkausaika
    20 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 2 dl GoGreen Kvinoaa
  • 500 g kurpitsaa, esim. myskikurpitsaa
  • 75 g nuorta lehtikaalia
  • 1 granaattiomena
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta pippuria

Valmistus

  1. Huuhdo kvinoa huolellisesti siivilässä. Keitä 4 dl vettä ja lisää kvinoa. Anna kiehua hiljalleen matalassa lämmössä kannen alla noin 15 minuuttia.
  2. Paloittele kurpitsa ja grillaa palat grillipannulla. Paloittele granaattiomena ja irrota siemenet (voit pyöritellä kokonaista granaattiomenaa esimerkiksi tiskipöytää pitkin, jolloin siemenet irtoavat helpommin).
  3. Sekoita oliiviöljy, hunaja, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi.
  4. Sekoita lehtikaali, granaattiomenansiemenet, murennettu fetajuusto ja grillattu kurpitsa keskenään. Viimeistele lisäämällä hieman hunajakastiketta.