Falafel - friteerattuja kikhernepalloja
Tässä kikhernepalloista koostuva perinteinen kasvisruoka Lähi-Idästä. Tarjoile mielellään pitaleivän tai tomaatti- ja paprikasalaatin kanssa. Lähde makumatkalle Lähi-Itään!
-
Valmistusaika40 + 15 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 500 g GoGreen Kikherneitä (kuivia), saat 1 kg hernemassaa
- TAI
- 1000 g GoGreen Luomu Kikherneitä (käyttövalmiit)
- 1 ruukku korianteria pieneksi leikattuna
- 2 valkosipulin kynttä puristettuina
- 2 g GoGreen Kuorettomia Seesaminsiemeniä (haluttaessa)
- 1 tl suolaa
- 1,5 tl juustokumina (kokonaisena)
- 1,25 dl vettä
- Suolaa, pippuria
- Öljyä paistamiseen
Valmistus
- Sekoita kikherneet, korianteri, valkosipuli, seesaminsiemenet, suola, juustokumina, vesi ja pippuri. Anna olla vähintään 30 minuuttia.
- Muotoile massasta palloja kahden teelusikan avulla (tai käsin). Muista välillä kastella teelusikat vedessä, niin pallojen muodostaminen helpottuu. Laita pallot lautaselle.
- Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa. Öljyä tulee olla niin paljon, että falafelit peittyvät. Keitä faladelit rasvassa, vältä niiden koskemista kunnes niiden pinta on kovettunut.