Falafel - friteerattuja kikhernepalloja

Tässä kikhernepalloista koostuva perinteinen kasvisruoka Lähi-Idästä. Tarjoile mielellään pitaleivän tai tomaatti- ja paprikasalaatin kanssa. Lähde makumatkalle Lähi-Itään!

  • Kokkausaika
    40 + 15 minuuttia

Ainekset

Valmistus

  1. Sekoita kikherneet, korianteri, valkosipuli, seesaminsiemenet, suola, kumina, vesi ja pippuri. Anna olla vähintään 30 minuuttia. 
  2. Muotoile massasta palloja kahden teelusikan avulla (tai käsin). Muista välillä kastella teelusikat vedessä, niin pallojen muodostaminen helpottuu. Laita pallot lautaselle.
  3. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa. Öljyä tulee olla niin paljon, että falafelit peittyvät. Keitä faladelit rasvassa, vältä niiden koskemista kunnes niiden pinta on kovettunut.