Vaihda pasta tai riisi ruokajyviimme, saat heti helposti uutta ilmettä ja makua ruokaasi.

Kokonainen tattari
Tattari on itse asiassa viljaa muistuttava yrtti ja lasketaan siksi viljoiksi. Se on hyvää leipätaikinassa ja puurossa, mutta toimii hyvin myös vaihtoehtona riisille. Tattari on gluteeniton ja sitä ei tarvitse keittää pitkään. Sen kuoresta löytyy väriainetta, joka saatta aiheuttaa allergisen reaktion herkillä henkilöillä. GoGreenin tattarista väriaine on poistettu, mutta muista siitä huolimatta aina huuhdella tattari kiehuvalla vedellä ennen käyttöä.

Tattarirouhe
Tattariruohe sopii omaan myslisekoitukseen, leipätaikinaan, salaatin päälle tai salaattikastikkeisiin. Se on vatsalle hyvää ja sitä ei tarvitse keittää pitkään. Huuhtele aina tattarirouhe kiehuvalla vedellä ennen käyttöä (katso kohta tattarista ylhäällä). Tattarirouheen saa ihanan rapeaksi, kun sitä paahtaa 100-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Kokonainen tattari höyrytetään ja litistetään hiutaleiksi.

Kuorettomat hirssinjyvät
Hirssi on perinteinen viljalaji, joka sopii ruokaisaan salaattiin ja vaihtoehtona riisille. Se eroaa muista viljoista koska on gluteeniton. Muista aina huuhdella hirssi kiehuvalla vedellä ennen käyttöä.

Bulgur
Bulguria voit käyttää vaihtoehtona pastalle, riisille tai perunalle. Se sopii myös hyvin salaatin sekaan. Bulguria voit myös käyttää pihveissä tai kasvisruoan täytteenä. Keitettäessä veteen kannatta laittaa mukaan puristettua ppelsiinimehua, mausteita tai lientä - näin bulguri saa hyvän lisämaun.

Couscous 
Couscousia voit käyttää vaihtoehtona pastalle tai riisille. Keitä couscous suosikkimausteillasi tai -yrteilläsi maustetulla vedellä niin se maistuu jännittävämmelle. Voit myös laittaa vähän puristettua appelsiinimehua keitinveteen.

Kvinoa
Kvinoa voit käyttää vaihtoehtona couscousille, riisille tai pastalle. Saat vaihtelua makuun keittämällä kvinoan maustetussa vedessä (mausteet, yrtit, liemi). Kokeile myös sekoittaa kvinoaan pestoa ja laita ruokaisaan salaattiin.

Ohralisuke
Ohralisukkeita voit käyttää vaihtoehtona couscousille, riisille tai pastalle. Ne on valmistettu perinteisellä tavalla, jolloin jyvä hiotaan kevyesti ja leikataan. Ohralisuke on runsaskuituinen vilja, joka jo pitkään on ollut osa pohjoismaista ruoanlaittoa. Kokeile sitä esim. salaateissa tai keitoissa tai keitä siitä hyvä puuro.