Penne paahdetulla bataatilla, lehtikaalilla & balsamicolla

Maukas pastaresepti, joka saa värinsä paahdetusta bataatista ja lehtikaalista. Ja ai niin helppoa!

  • Valmistusaika
    30 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 270 g (8 dl) pastaa
  • 2 bataattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 salottisipulia
  • 1 nippu tuoretta salviaa
  • 1 dl GoGreen Kurpitsansiemeniä
  • 1 pakkaus GoGreen Luomu Kikherneitä 
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuina
  • 1 dl sitruunan mehua
  • ½ rkl balsamicoa
  • ½ lehtikaali
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Parmesanjuustoa haluttaessa

Valmistus

  1. Keitä pasta al dente pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Säästä n. 1 dl keitinvettä.
  2. Kuori ja paloittele bataatti. Kaada oliiviöljyä bataatin päälle ja paahda uunissa n. 15 minuuttia 185 asteessa kunnes bataatti on pehmeä.
  3. Kuullota pannulla silputtu salottisipuli, hienoksi leikattu salvia ja puristettu valkosipuli. Lisää hienonnettu lehtikaali ja kikherneet. Lisää paahdettu bataatti, kurpitsansiemenet sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
  4. Lisää sitruunan mehu ja balsamico. Lisää keitetty pasta ja kaada mukaan keitinvettä sen verran että koostumus tuntuu hyvältä. Viimeistele persiljalla ja raastetulla juustolla.