Papu-feta-pinaattipurilainen
Vaihda tavanomainen hampurilainen herkulliseen kasvispurilaiseen, joka valmistetaan pavuista, pinaatista ja fetajuustosta! GoGreenin käyttövalmiita papuja on montaa erilaista ja suurin osa niistä ovat vielä luomuja. Kaikki säilykepapumme ja -kikherneemme soveltuvat hyvin tämän purilaisen aineksina: kidneypavut, kikherneet, suuret valkoiset pavut, mustapavut ja papumix. Hamppareita on mukava grillailla vaikka ympäri vuoden!
-
Valmistusaika20 minuuttia
-
Resepti4 purilaista
Ainekset
- 2 pkt GoGreen Luomu Kidneypapuja (à 380 g) tai GoGreen Luomu Kikherneitä (à 380 g)
- 2 dl sulatettua hienonnettua pakastepinaattia
- 2 puristettua valkosipulin kynttä
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl perunajauhoja
- 150 g fetajuustoa
- ½ dl GoGreen Seesaminsiemeniä
- Suolaa & pippuria maun mukaan
- Rypsiöljyä paistamiseen
Srirachamajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl srirachakastiketta (vahvaa chilikastiketta)
Lisäksi
-
4 hampurilaissämpylää (maun mukaan)
-
Tomaatti- ja avokadoviipaleita, salaatinlehtiä
- Juustoviipaleita ja ketsuppia (maun mukaan)
Valmistus
- Kaada pavut/kikherneet lävikköön ja valuta neste pois. Huuhtele ne kunnolla. Purista neste pinaatista.
- Soseuta pavut/kikherneet ensin haarukalla. Lisää pinaatti, valkosipuli, juustokumina, perunajauho, suola ja pippuri. Soseuta tehosekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Murusta fetajuusto. Lisää puolet fetajuustosta ja seesaminsiemenet massaan. Sekoita.
- 4. Muotoile massasta neljä pihviä öljytyin käsin. Grillaa tai paista pihvit 3-4 min molemmin puolin.
- Sekoita srirachakastike majoneesiin.
- Tarjoile pihvit leipien välissä srirachamajoneesin, tomaatti- ja avokadoviipaleiden, salaatinlehtien ja lopun fetajuuston kera. Laita leipien täytteeksi haluattessa myös juustoviipaleet ja ketsuppia.
- Nauti hyvässä seurassa!