Papu-feta-pinaattipurilainen

Vaihda tavanomainen hampurilainen herkulliseen kasvispurilaiseen, joka valmistetaan pavuista, pinaatista ja fetajuustosta! GoGreenin käyttövalmiita papuja on montaa erilaista ja suurin osa niistä ovat vielä luomuja. Kaikki säilykepapumme ja -kikherneemme soveltuvat hyvin tämän purilaisen aineksina: kidneypavut, kikherneet, suuret valkoiset pavut, mustapavut ja papumix. Hamppareita on mukava grillailla vaikka ympäri vuoden!

  • Valmistusaika
    20 minuuttia
  • Resepti
    4 purilaista

Ainekset

Srirachamajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl srirachakastiketta (vahvaa chilikastiketta)

Lisäksi

  • 4 hampurilaissämpylää (maun mukaan)

  • Tomaatti- ja avokadoviipaleita, salaatinlehtiä

  • Juustoviipaleita ja ketsuppia (maun mukaan)

Valmistus

  1. Kaada pavut/kikherneet lävikköön ja valuta neste pois. Huuhtele ne kunnolla. Purista neste pinaatista.
  2. Soseuta pavut/kikherneet ensin haarukalla. Lisää pinaatti, valkosipuli, juustokumina, perunajauho, suola ja pippuri. Soseuta tehosekoittimella tasaiseksi massaksi.
  3. Murusta fetajuusto. Lisää puolet fetajuustosta ja seesaminsiemenet massaan. Sekoita.
  4. 4. Muotoile massasta neljä pihviä öljytyin käsin. Grillaa tai paista pihvit 3-4 min molemmin puolin.
  5. Sekoita srirachakastike majoneesiin.
  6. Tarjoile pihvit leipien välissä srirachamajoneesin, tomaatti- ja avokadoviipaleiden, salaatinlehtien ja lopun fetajuuston kera. Laita leipien täytteeksi haluattessa myös juustoviipaleet ja ketsuppia.
  7. Nauti hyvässä seurassa!