Papu-feta-pinaattipurilainen
Vaihda tavanomainen hampurilainen herkulliseen kasvispurilaiseen, joka valmistetaan pavuista, pinaatista ja fetajuustosta! GoGreenin käyttövalmiita papuja on montaa erilaista ja suurin osa niistä ovat vielä luomuja. Kaikki säilykepapumme ja -kikherneemme soveltuvat hyvin tämän purilaisen aineksina: kidneypavut, kikherneet, suuret valkoiset pavut, mustapavut ja papumix. Hamppareita on mukava grillailla vaikka ympäri vuoden!
-
Valmistusaika20 minuuttia
-
Resepti4 purilaista
Ainekset
- 2 pkt GoGreen Luomu Kidneypapuja (à 380 g) tai GoGreen Luomu Papumixiä (à 380 g) tai GoGreen Luomu Kikherneitä (à 380 g) tai GoGreen Luomu Suuria Valkoisia Papuja (à 380 g) TAI GoGreen Mustapapuja (à 380 g)
- 2 dl sulatettua hienonnettua pakastepinaattia
- 2 puristettua valkosipulin kynttä
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl perunajauhoja
- 150 g fetajuustoa
- ½ dl GoGreen Seesaminsiemeniä
- Suolaa & pippuria maun mukaan
- Rypsiöljyä paistamiseen
Srirachamajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl srirachakastiketta (vahvaa chilikastiketta)
Lisäksi
-
4 hampurilaissämpylää (maun mukaan)
-
Tomaatti- ja avokadoviipaleita, salaatinlehtiä
- Juustoviipaleita ja ketsuppia (maun mukaan)
Valmistus
- Kaada pavut/kikherneet lävikköön ja valuta neste pois. Huuhtele ne kunnolla. Purista neste pinaatista.
- Soseuta pavut/kikherneet ensin haarukalla. Lisää pinaatti, valkosipuli, juustokumina, perunajauho, suola ja pippuri. Soseuta tehosekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Murusta fetajuusto. Lisää puolet fetajuustosta ja seesaminsiemenet massaan. Sekoita.
- 4. Muotoile massasta neljä pihviä öljytyin käsin. Grillaa tai paista pihvit 3-4 min molemmin puolin.
- Sekoita srirachakastike majoneesiin.
- Tarjoile pihvit leipien välissä srirachamajoneesin, tomaatti- ja avokadoviipaleiden, salaatinlehtien ja lopun fetajuuston kera. Laita leipien täytteeksi haluattessa myös juustoviipaleet ja ketsuppia.
- Nauti hyvässä seurassa!