Kikhernehampurilaiset fetajuustolla ja punaisella jogurttikastikkeella

Hampurilaiset maistuvat kaiken ikäisille ja ne on sitäpaitsi helppo valmistaa. Kastike ja vihannekset voi valmistaa etukäteen ja tarjoilla kylminä.

Ainekset (4 portioner)

Kikhernehampurilaiset:

GoGreenin Luomu Kikherneet 290 g (käyttövalmiit)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 porkkana

100 g fetajuustoa

1 kananmuna

1 dl korppujauhoja

2 tl chilijauhetta

1 tl cayennepippuria

suolaa ja pippuria maun mukaan

öljyä tai voita paistamiseen

 

Jogurttikastike

2 dl maustamatonta jogurttia

3-5 rkl paprikarelissiä (ajvar)

1 tl sambal oelek -maustetta

2 tl paprikajauhoa

suolaa, pippuria

 

Lisukkeet

Avokado

Tomaatti

Salaatti

Hampurilaisleipä tai vaikkapa monivilja- tai ruissämpylä

Valmistus (20 min)

Kikhernehampurilainen fetajuustolla

1. Huuhtele kikherneet ja murskaa ne tasaiseksi massaksi (esim. haarukalla ja/tai tehosekoittimella).

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkana. 

3. Murenna mukaan fetajuusto ja lisää sipuli, valkosipuli, porkkana, kananmuna ja korppujauho. Mausta.

4. Jaa seos neljään isoon tai kahdeksaan pieneen osaan ja muodosta niistä hampurilaispihvit.

5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista hampurilaispihvit kummaltakin puolelta niin että saavat hyvän värin.

6. Rakenna hampurilaiset, viimeistele jogurttikastikkeella. Hyvää ruokahalua!

 

Jogurttikastike

Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kylmetä jääkaapissa.

 

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?