Kikhernehampurilaiset fetajuustolla ja punaisella jogurttikastikkeella

Hampurilaiset maistuvat kaiken ikäisille ja ne on sitäpaitsi helppo valmistaa. Kastike ja vihannekset voi valmistaa etukäteen ja tarjoilla kylminä. Meillä hampurilaiset ovat tietty useimmiten vegejä, näissä käytimme käyttövalmiita GoGreenin Luomu Kikherneitä.

  • Kokkausaika
    20 minuuttia

Ainekset

Ainekset (4 annosta)

Kikhernehampurilaiset:

  • 1 pakkaus GoGreenin Luomu Kikherneitä(käyttövalmiit)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1 tl cayennepippuria
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Öljyä paistamiseen

Jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 3-5 rkl paprikarelissiä (ajvar)
  • 1 tl sambal oelek -maustetta
  • 2 tl paprikajauhoa
  • Suolaa, pippuria

Lisukkeet

  • Avokadoviipaleet
  • Tomaattiviipaleet
  • Salaatti
  • Hampurilaisleipä tai vaikkapa monivilja- tai ruissämpylä

Valmistus

Kikhernehampurilainen fetajuustolla

  1. Huuhtele kikherneet ja paina ne haarukalla tasaiseksi massaksi (tai tehosekoittimella).
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkana. 
  3. Murenna mukaan fetajuusto ja lisää sipuli, valkosipuli, porkkana, kananmuna ja korppujauho. Mausta.
  4. Jaa seos neljään isoon tai kahdeksaan pieneen osaan ja muodosta niistä hampurilaispihvit.
  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista hampurilaispihvit kummaltakin puolelta niin että saavat hyvän värin.
  6. Rakenna hampurilaiset, viimeistele jogurttikastikkeella.

Jogurttikastike

  1. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kylmetä jääkaapissa.