Marokkolaista couscousia kurkumalla, kanelilla ja korianterilla

Couscousin maustaminen on täydellinen tapa lisätä makua marokkolaiseen illalliseen! Tässä reseptissä kylvämme mukaan kaikkea ihanaa, jotta ruoan aromi erottaa tavallisen couscousin taivaallisesta marokkolaisesta muhennoksesta.

  • Kokkausaika
    15 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 5 dl GoGreen täysjyväcouscousia
  • 1 keltasipuli (hienonnettu)
  • 2 valkosipulinkynttä (hienonnettu)
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl gojimarjoja
  • ½ parsakaali
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 kanelitankoa
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ sitruuna (puristettuna)
  • 3-5 maustemittaa suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 rkl korianteria (hienonnettuna)
  • 3 rkl GoGreen kurpitsansiemeniä
 

Valmistus

  1. Kuullota sipulit, valkosipuli ja chili sekä parsakaali ja gojimarjat öljyssä suurella paistinpannulla.
  2. Kaada ainekset kattilaan ja sekoita mukaan vesi, murskattu liemikuutio, kanelitangot ja kurkuma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.
  3. Lisää couscous kattilaan ja sekoita huolellisesti. Peitä heti kannella ja anna couscousin turvota muutama minuutti.
  4. Mausta couscous sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja hienonnettu tuore korianteri. Tarjoile!