Kaurapannarit pähkinä-sitruuna -kreemillä
Resepti Manuela Boscon kirjasta Vegemania (Cosy Publishing 2016).
-
Valmistusaika30 minuuttia
-
Resepti2 annosta
Ainekset
- 1 tl psylliumia
- 2 dl GoGreenin Mantelijuomaa tai GoGreenin Kookosjuomaa
- 3 dl kaurahiutaleita
- Kanelia
- 2 banaania
Kreemi:
- 3 pakastettua banaania viipaleina
- 1 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä (liota 2 h)
- 1 rkl seesaminsiemeniä (liota 2 h)
- 3 kuivattua viikunaa
- 3 tuoretta taatelia (kivettöminä)
- 1-1 ½ dl GoGreenin Mantelijuomaa tai vettä
- 1 sitruunan mehu
- ½ limen mehu
Koristeluun:
- Vaahterasiirappia
- Pähkinöitä
- Karhunvatukoita (tai muita majoja)
Valmistus
- Laita psylliumjauhe nesteeseen ja anna turvota 10 minuuttia. Kuori banaanit. Jauha kaurahiutaleet hienoksi jauhoksi tehosekoittimessa ja lisää joukkoon muut ainekset. Paista taikinasta teflonpannussa ilman öljyä pieniä pannareita.
- Valmista kreemi laittamalla paloitellut banaanit, liotetut päkinät ja seesaminsiemenet (kaada vesi pois, huuhtele ja valuta), viikunat (poista kovat kannat), taatelit ja neste tehosekoittimeen. Sekoita.
- Kun seos hieman saostuu, purista sitruunan ja limen mehu mukaan ja sekoita vielä hetki. Kun seos on kreemimäisen pehmeää, tarjoile pannareiden päällä. Koristele vaahterasiirapilla, pähkinöillä ja marjoilla.