Kaurapannarit pähkinä-sitruuna -kreemillä

Resepti Manuela Boscon kirjasta Vegemania (Cosy Publishing 2016).

  • Kokkausaika
    30 minuuttia

Ainekset

Kreemi:

  • 3 pakastettua banaania viipaleina
  • 1 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä (liota 2 h)
  • 1 rkl seesaminsiemeniä (liota 2 h)
  • 3 kuivattua viikunaa
  • 3 tuoretta taatelia (kivettöminä)
  • 1-1 ½ dl GoGreenin Mantelijuomaa tai vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ limen mehu

Koristeluun:

  • Vaahterasiirappia
  • Pähkinöitä
  • Karhunvatukoita (tai muita majoja)

Valmistus

  1. Laita psylliumjauhe nesteeseen ja anna turvota 10 minuuttia. Kuori banaanit. Jauha kaurahiutaleet hienoksi jauhoksi tehosekoittimessa ja lisää joukkoon muut ainekset. Paista taikinasta teflonpannussa ilman öljyä pieniä pannareita.
  2. Valmista kreemi laittamalla paloitellut banaanit, liotetut päkinät ja seesaminsiemenet (kaada vesi pois, huuhtele ja valuta), viikunat (poista kovat kannat), taatelit ja neste tehosekoittimeen. Sekoita.
  3. Kun seos hieman saostuu, purista sitruunan ja limen mehu mukaan ja sekoita vielä hetki. Kun seos on kreemimäisen pehmeää, tarjoile pannareiden päällä. Koristele vaahterasiirapilla, pähkinöillä ja marjoilla.