Siemenet ovat monipuolisia raaka-aineita, jotka sopivat melkein kaikkeen salaateista jälkiruokiin ja aamupalaan. Siemenet maistuvat myös välipaloina sellaisinaan.

Auringonkukansiemenet
Auringonkukansiemenet ovat maultaan pähkinäiset ja ovat hyviä sellaisinaan tai esim. rusinoiden tai viikunoiden kanssa. Ne maistuvat myös myslin seassa, salaateissa ja leipätaikinassa. Paahdettuina ne ovat oivia naposteltaviksi tai aterian koristeeksi. Auringonkukansiemenen värisävy saattaa muuttua vihreäksi, jos leivonnassa käytetään nostatusainetta tai hirvensarvensuolaa. Kyseessä on täysin vaaraton ulkonäön muutos.

Auringonkukansiemenissä on runsaasti terveellisiä monityydyttymättömiä rasvahappoja, jonka vuoksi auringonkukka on tärkeä öljykasvi. Siementen ympärillä on kova mustavalkoinen kuori, joka irrotetaan ennen nauttimista. Terveellisten rasvahappojen lisäksi auringonkukansiemenissä on paljon kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Auringonkukka on asterikasveihin kuuluva yksivuotinen kasvi. 

Kurpitsansiemenet
Kurpitsansiemeniä voi syödä sellaisenaan hyvänmakuisena ja terveellisenä välipalana tai ripotella myslin sekaan ja salaattiin. Kannattaa kokeilla myös vokkiruoissa tai leipätaikinassa. Kurpitsansiemenet sopivat paahdettuina minkä tahansa ruokalajin koristeeksi ja ne ovat hyvä proteiinin ja kuidun lähde.

Seesaminsiemenet
Seesaminsiemenet voivat olla joko kuorittuja tai kuorimattomia. Kuorituissa on mieto pähkinäinen maku, joka korostuu paahdettaessa niitä. Seesaminsiemenet sopivat leipomiseen ja ruoanlaittoon, kokeile niitä mm. wokruokiin ja salaatteihin. Niissä on paljon kivennäisaineita, etenkin kalsiumia ja rautaa. Lisäksi niissä on terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja. Siemenet on kuitenkin jauhettava tai pureskeltava rikki, jotta keho ja elimistö voisi hyödyntää siementen ravintoaineet.

Pellavansiemet
Pellavansiemenet ovat herkullisia ja terveellisiä. Niitä voi sekoittaa mysliin, puuroon ja leipätaikinaan. Koska pellavansiemenillä on äärimmäisen hyvä nesteensidontakyky, tulee pellavansiemenleivistä erityisen meheviä. Pellavansiemenet sisältävät syanogeenisiä yhdisteitä, jotka keho pilkkoo sinihapoksi. Pellavansiemeniä ei siis saa syödä liikaa, sillä niiden nauttiminen voi johtaa myrkytystilaan, mutta oikein annosteltuina pellavansiemenillä on edullinen vaikutus niin vatsaan kuin suolistoonkin. Sopiva päivittäinen annos on 1-3 rkl.

Kun pellavansiemenet joutuvat kosketuksiin nesteen kanssa, ne muodostavat hyytelömäisen aineen ympärilleen. Tämä aine on ravintokuitua, ja mahaan sekä suolistoon päästessään se toimii laksatiivisena täyteaineena.