Vihreä hampurilainen BBQ-kastikkeella
Laadukkaista ruotsalaisista herneistä valmistetut Hernejauhispihvit ja kuohkeat Potatoburger-hampurilaissämpylät muodostavat yhdessä karamellisoidun sipulin, avokadokerman ja kotitekoisen BBQ-kastikkeen kanssa täydelliset vegaaniburgerit.
-
Valmistusaika25 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 4 GoGreen Hernejauhispihviä
- 4 Vaasan Street Food Potatoburger -hampurilaissämpylää
- 4 salaatinlehteä
- ½ korianteriruukku
Karamellisoitu sipuli:
- 1 keltasipuli ohuina viipaleina
- ½ ruokalusikallinen (fariini)sokeria
Avokadovaahto:
- 1 avokado
- 2 ruokalusikallista sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
BBQ-kastike:
- 3 ruokalusikallista ketsuppia
- 1 ruokalusikallinen tummaa siirappia
- 1 ruokalusikallinen vahvaa sinappia, mielellään sinapinsiemenillä
- 1 teelusikallinen balsamicoa
- 1 maustemitallinen savustettua paprikajauhetta
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Valmistus
- Karamellisoitu sipuli: Paista sipuli öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipulin pinta muuttuu kullankeltaiseksi. Lisää sitten sokeri sipulin joukkoon. Kun kiiltävä ja ruskea pinta on saavutettu, sipuli on karamellisoitunut ja sen voi poistaa pannulta.
- Avokadovaahto: Muhenna avokadot ja sekoita joukkoon sitruunamehu, valkosipuli sekä tilkka öljyä, niin että vaahdon koostumuksesta tulee tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla.
- BBQ-kastike: Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Hampurilainen: Paista hernejauhispihvit öljyssä keskilämmöllä, kunnes niiden pinta ruskistuu. Sipaise avokadovaahtoa salaatinlehden päälle ja lisää sitten pihvi. Lisää vielä BBQ-kastike, sipuli ja korianteri pihvin päälle.