Vihreä hampurilainen BBQ-kastikkeella

Laadukkaista ruotsalaisista herneistä valmistetut Hernejauhispihvit ja kuohkeat Potatoburger-hampurilaissämpylät muodostavat yhdessä karamellisoidun sipulin, avokadokerman ja kotitekoisen BBQ-kastikkeen kanssa täydelliset vegaaniburgerit.

  • Valmistusaika
    25 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

Karamellisoitu sipuli:

  • 1 keltasipuli ohuina viipaleina
  • ½ ruokalusikallinen (fariini)sokeria

Avokadovaahto:

  • 1 avokado
  • 2 ruokalusikallista sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

BBQ-kastike:

  • 3 ruokalusikallista ketsuppia
  • 1 ruokalusikallinen tummaa siirappia
  • 1 ruokalusikallinen vahvaa sinappia, mielellään sinapinsiemenillä
  • 1 teelusikallinen balsamicoa
  • 1 maustemitallinen savustettua paprikajauhetta
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valmistus

  1. Karamellisoitu sipuli: Paista sipuli öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipulin pinta muuttuu kullankeltaiseksi. Lisää sitten sokeri sipulin joukkoon. Kun kiiltävä ja ruskea pinta on saavutettu, sipuli on karamellisoitunut ja sen voi poistaa pannulta.
  2. Avokadovaahto: Muhenna avokadot ja sekoita joukkoon sitruunamehu, valkosipuli sekä tilkka öljyä, niin että vaahdon koostumuksesta tulee tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. BBQ-kastike: Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Hampurilainen: Paista hernejauhispihvit öljyssä keskilämmöllä, kunnes niiden pinta ruskistuu. Sipaise avokadovaahtoa salaatinlehden päälle ja lisää sitten pihvi. Lisää vielä BBQ-kastike, sipuli ja korianteri pihvin päälle.