Vihreä hampurilainen aiolilla ja marinoidulla sipulilla

Maailman maukkaimmissa hampurilaisissa perinteisen pihvin korvaa ruotsalaisista herneistä valmistettu Hernejauhispihvi. Marinoi sipulit sitruunalla ja lisää itse tehty aioli antamaan makua. Saat herkulliset burgerit 25 minuutissa!

  • Valmistusaika
    25 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

Sitruunamarinoitu sipuli:

  • ½ punasipuli ohueksi viipaloituna
  • 1-2 ruokalusikallista sitruunamehua
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Aioli:

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 dl rapsiöljyä
  • 1 teelusikallinen dijonsinappia
  • 2 ruokalusikkalista sitruunamehua
  • 1 kananmunankeltuainen
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valmistus

  1. Marinoitu sipuli: Sekoita sipulin joukkoon sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia.
  2. Aioli: Laita kaikki ainekset kulhoon. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja aloita sekoittaminen. Siirrä sauvasekoitinta hiljalleen ylöspäin; aioli on valmista, kun sen koostumus muuttuu kermaisen täyteläiseksi.
  3. Henejauhispihvit: Paista hernejauhispihvit öljyssä keskikovalla lämmöllä niin kauan kunnes pihvin pinta ruskistuu.