Vegelasagne valkoisista pavuista ja kesäkurpitsasta

Kermainen, täytetäinen, papuinen – ja todella hyvää. Ja vielä niin helppo valmistaa!

  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

Valkokastike
500 g crème fraichea
1 kesäkurpitsa
Suolaa ja mustapippuria

Tomaatti-papu-kastike
1 keltasipuli silputtuna
Oliiviöljyä paistamiseen
2 pakkausta tomaattimurskaa
1 pakkaus Luomu Borlottipavuilla kunnolla huuhdeltuina
2 tl kuivattua basilikaa

Lisäksi
1 pakkaus lasagnelevyjä
Juustoraastetta

 

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Valkokastike: Leikkaa kesäkurpitsa suhteellisen isoiksi paloiksi ja anna kiehua crème fraichen kanssa n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Tomaattikastike: Kuullota sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, pavut ja basilika. Anna kiehua 5 minuuttia.
  4. Kokoa kerroksittain tomaattikastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä voideltuun uunivuokaan. Kaada lopuksi kerros valkokastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 20 minuuttia 225 asteessa.