Vegeburgeri Manuela Boscon makuun

Resepti on Manuela Boscon kirjasta Vegemania (Cosy Publishing 2016).

  • Kokkausaika
    20 minuuttia

Ainekset

  • 2 isoa portobello-sientä
  • Nippu ruohosipulia
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • 1 tomaatti
  • Muutama salaatinlehti
  • Kourallinen silputtua mangoldia
  • 3 aurinkokuivattua tomaattia
  • Kourallinen haluamiasia ituja
  • 1 ½ dl sourcream & onion -kastiketta
  • 1 ½ dl punajuurihummusta

Sourcream & onion dippi

  • 2 dl cashew-pähkinöitä (liota yön yli)
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 1 tuore taateli
  • Nippu ruohosipulia
  • 1 dl vettä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 sitruunan (tai limen) mehu
  • Ripaus suolaa

Punajuurihummus

Valmistus

  1. Puhdista sienet ja poista kannat. Aseta lakit leivinpaperin päälle uunipellille ylösalaisin (heltat ylöspäin) ja paahda uunissa 200 asteessa 8-10 minuutin ajan, tai kunnes sienet ovat kypsiä. Pese kaikki vihannekset. Leikkaa ruohosipuli kolmeen osaan ja kevätsipuli paloiksi. Viipaloi tomaatti ja silppua aurinkokuivatut tomaatit. Aseta toinen sienistä lautaselle heltat ylöspäin ja lisää sen päälle sourcream & onion –kastike, sipulit, tomaatit, salaatit ja idut sekä punajuurihummus ja laita kanneksi toinen sieni. Nauti!
  2. Sourcream & onion dippi
    Kaada pähkinöistä vesi pois, huuhdo ja valuta. Pilko huuhdotut kevätsipulit muutamaan osaan ja poista taatelista vesi. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja laita tahna puoleksi tunniksi – tunniksi jääkaappiin maustumaan. Jos haluat dipistä kastikemaisemman, lisää veden määrää.
  3. Punajuurihummus
    Valuta pavut. Kuori punajuuri tarvittaessa ja lohko muutamaan osaan. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.