Vegaaninen Spagetti Bolognese

Pasta bolognesekastikkeella on suosikki useimmissa kodeissa. Tässä tulee vegaaninen versio, jossa jauhelihan korvaa laadukkaista ruotsalaisista herneistä valmistettu GoGreen Hernejauhis.

  • Valmistusaika
    20 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 150 g GoGreen Hernejauhis
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
  • ½ keltainen sipuli hienonnettuna
  • 1 dl kasvislientä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ punainen chili hienonnettuna
  • 1 ruokalusikallinen kuivattuja yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa tai timjamia
  • 2 ruokalusikallista rypsiöljyä
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
  • 400 g spagettia

Valmistus

  1. Bolognese: Ruskista sipuli öljyssä, lisää tomaattipyree ja valkosipuli ja paista nämä kevyesti ennen kuin lisäät paseeratun tomaatin ja kasvisliemen. Anna kiehua ja lisää hernejauhis sekä chili.

    Hauduta matalla lämmöllä 5 minuuttia. Laimenna vedellä kunnes saavutat toivotun koostumuksen.
  2. Pasta: Kypsennä pasta puolikypsäksi pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  3. Vinkki! Raasta vegaanista juustoa annoksen päälle tuomaan lisää makua.