Valkopavuilla höystetty munakoisokasvislasagne

Lasagne lienee kaikkien suosikki! Tässä reseptissä liha on korvattu valkopavuilla ja munakoisolla. Lasagneen kannattaa käyttää tuoreita pastalevyjä, jolloin valmistusaika lyhenee.

  • Kokkausaika
    1 tunti, 10 min)

Ainekset

  • 1 munakoiso viipaloituna pitkittäin (n. 1 cm paksuja viipaleita)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 punainen paprika paloiteltuna
  • 2 pakkausta GoGreen Luomu Tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 2 dl creme fraichea
  • 1 rkl kasvislientä
  • 1 pakkaus GoGreen Luomu Suuria Valkoisia Papuja kunnolla huuhdeltuina
  • 1 pakkaus tuorelasagnelevyjä
  • 2 dl juustoraastetta, mielellään voimakkaan makuista
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Asettele munakoisot voideltuun uunivuokaan. Valuta 2 rkl oliiviöljyä päälle. Paista munakoisot 225 asteessa n. 15 minuuttia, käännä puolivälissä. Mausta suolalla.
  2. Kuullota sipulit kattilassa oliiviöljytilkassa. Lisää paprika joukkoon ja sitten tomaattimurska, suola, hunaja, basilika ja creme fraiche. Keitä hiljalleen 10-15 min.
  3. Lisää pavut kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Kokoa kerroksittain tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, lasagnelevyjä ja juustoa verrattain suureen, voideltuun uunivuokaan. Kaada lopuksi kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Paista 20-30 min. 225°C uunissa.