Valkopavuilla höystetty munakoisokasvislasagne
Lasagne lienee kaikkien suosikki! Tässä reseptissä liha on korvattu valkopavuilla ja munakoisolla. Lasagneen kannattaa käyttää tuoreita pastalevyjä, jolloin valmistusaika lyhenee.
-
Valmistusaika1 tunti, 10 min
-
Resepti4-6 annosta
Ainekset
- 1 munakoiso viipaloituna pitkittäin (n. 1 cm paksuja viipaleita)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 keltasipuli silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- Oliiviöljyä paistamiseen
- 1 punainen paprika paloiteltuna
- 2 pakkausta GoGreen Luomu Tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 2 dl creme fraichea
- 1 rkl kasvislientä
- 1 pakkaus GoGreen Luomu Suuria Valkoisia Papuja kunnolla huuhdeltuina
- 1 pakkaus tuorelasagnelevyjä
- 2 dl juustoraastetta, mielellään voimakkaan makuista
- Suolaa ja pippuria
Valmistus
- Asettele munakoisot voideltuun uunivuokaan. Valuta 2 rkl oliiviöljyä päälle. Paista munakoisot 225 asteessa n. 15 minuuttia, käännä puolivälissä. Mausta suolalla.
- Kuullota sipulit kattilassa oliiviöljytilkassa. Lisää paprika joukkoon ja sitten tomaattimurska, suola, hunaja, basilika ja creme fraiche. Keitä hiljalleen 10-15 min.
- Lisää pavut kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa kerroksittain tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, lasagnelevyjä ja juustoa verrattain suureen, voideltuun uunivuokaan. Kaada lopuksi kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista 20-30 min. 225°C uunissa.