Tattaripuuroa marjojen ja pähkinöiden kera
Tattaripuuro on hiukan ylellisempi vaihtoehto tavalliselle kaurapuurolle aamulla, ja kokonaisilla tattarisuurimoilla saat hieman enemmän puruvastusta. Tarjoile kookoksen, marjojen ja pähkinöiden kanssa!
-
Valmistusaika20 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 2 dl GoGreen kokonaista tattaria
- 1 maustemitta suolaa
- ½ tl jauhettua kanelia
- 200 g pakastevadelmia
- 2 rkl raakasokeria (tai 2 rkl hunajaa)
- 1 banaani
- 1 dl pähkinöitä (maun mukaan, esim saksanpähkinää, hasselpähkinää tai mantelia)
- ½ dl kookoshiutaleita
- vaahterasiirappia
- vadelmajauhetta
Valmistus
- Huuhdo tattari siivilässä ensin kuumalla vedellä ja sitten kylmällä vedellä. Keitä kattilassa 3 ½ dl vettä ja 3 ½ dl maitoa (myös kauramaito tms. sopii hyvin). Lisää tattari, suola ja kaneli. Keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Anna puuron turvota hetki.
- Kiehauta pakastevadelmat sokerin kanssa ja hauduta muutama minuutti. Viipaloi banaani ja hienonna pähkinät.
- Kaada tattaripuuro lautaselle ja tarjoile maidon, vadelmahillokkeen, tuoreiden marjojen, pähkinöiden, kookoshiutaleiden, banaanin ja vaahterasiirapin kera. Viimeistele vadelmajauheella.