Tattaripuuroa marjojen ja pähkinöiden kera

Tattaripuuro on hiukan ylellisempi vaihtoehto tavalliselle kaurapuurolle aamulla, ja kokonaisilla tattarisuurimoilla saat hieman enemmän puruvastusta. Tarjoile kookoksen, marjojen ja pähkinöiden kanssa!

  • Kokkausaika
    20 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 2 dl GoGreen kokonaista tattaria
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 200 g pakastevadelmia
  • 2 rkl raakasokeria (tai 2 rkl hunajaa)
  • 1 banaani
  • 1 dl pähkinöitä (maun mukaan, esim saksanpähkinää, hasselpähkinää tai mantelia)
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • vaahterasiirappia
  • vadelmajauhetta

Valmistus

  1. Huuhdo tattari siivilässä ensin kuumalla vedellä ja sitten kylmällä vedellä. Keitä kattilassa 3 ½ dl vettä ja 3 ½ dl maitoa (myös kauramaito tms. sopii hyvin). Lisää tattari, suola ja kaneli. Keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Anna puuron turvota hetki.
  2. Kiehauta pakastevadelmat sokerin kanssa ja hauduta muutama minuutti. Viipaloi banaani ja hienonna pähkinät.
  3. Kaada tattaripuuro lautaselle ja tarjoile maidon, vadelmahillokkeen, tuoreiden marjojen, pähkinöiden, kookoshiutaleiden, banaanin ja vaahterasiirapin kera. Viimeistele vadelmajauheella.