Siemennäkkäriä

Gluteenittoman siemennäkkärin valmistaminen on helppo homma, tässä ihana versio kokeiltavaksi!

  • Valmistusaika
    1 tunti, 20 minuuttia
  • Resepti
    12 annosta

Ainekset

Viimeistely:

  • Isorakeista suolaa ja siemeniä maun mukaan

Valmistus

  1. Lämmit uuni 160 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. 
  2. Lisää öljy ja kiehuva vesi. Sekoita kunnes taikina on tasainne ja hiukan geelimäinen. 
  3. Kauli taikina kahden leivinpaprein välissä ohueksi uunipellin kokoiseksi kakuksi. Poista ylempi leivinpaperi ja sirottele pinnalle isorakeista suolaa (esim. merisuolaa).
  4. Laita uunipellille ja paista uunin keskiosassa 60–70 min. Anna jäähtyä ensin ja paloittele sitten käsin tarjoiltavaksi kokoisiksi paloiksi.