Salaatti rapealla hernejauhiksella

Keltaisista herneistä valmistettu GoGreen Hernejauhis sopii erinomaisesti salaattiin taltuttamaan isommankin nälän. Lisää päälle herkullisia ruskeita papuja ja viimeistele annos raikkaalla korianterijogurtilla.

  • Valmistusaika
    40 minuuttia + papujen liotus yön yli
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

Korianterijugurttikastike:

  • ½ ruukkukorianteri
  • 250 g ruuanlaittoon soveltuvaa jugurttia
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valmistus

  1. Pavut: keitä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Aseta pellille ja lisää ripaus rypsiöljyä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Pavut ovat valmiita, kun ne ”poksahtelevat” popcornmaisesti ja tuoksuvat paahdetulta kastanjalta.
  2. Hernejauhis: Paista hernejauhis keskikorkealla lämmöllä ölyssä, suolassa ja pippurissa oman makusi mukaan. Valuta sen jälkeen ylimääräinen öljy paperin läpi.
  3. Kastike: Hienonna korianteri ja sekoita muiden ainesosien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
  4. Salaatti: Asettele sipuli salaatin päälle jauhelihan ja papujen kanssa. Viimeistele korianterijogurttikastikkeella.
  5. Tarjoile salaatti esimerkiksi juuri paahdetun leivän ja oliiviöljyn kera.