Salaatti rapealla hernejauhiksella
Keltaisista herneistä valmistettu GoGreen Hernejauhis sopii erinomaisesti salaattiin taltuttamaan isommankin nälän. Lisää päälle herkullisia ruskeita papuja ja viimeistele annos raikkaalla korianterijogurtilla.
-
Valmistusaika40 minuuttia + papujen liotus yön yli
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- ½-1 dl GoGreen Ruotsissa viljeltyjä ruskeita papuja
- 250 g GoGreen Hernejauhis
- 1 dl rypsiöljyä
- 150-200 g hienonnettua salaattia
- 1 hienonnettu punasipuli
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Korianterijugurttikastike:
- ½ ruukkukorianteri
- 250 g ruuanlaittoon soveltuvaa jugurttia
- 1 ruokalusikallinen hunajaa
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Valmistus
- Pavut: keitä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Aseta pellille ja lisää ripaus rypsiöljyä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Pavut ovat valmiita, kun ne ”poksahtelevat” popcornmaisesti ja tuoksuvat paahdetulta kastanjalta.
- Hernejauhis: Paista hernejauhis keskikorkealla lämmöllä ölyssä, suolassa ja pippurissa oman makusi mukaan. Valuta sen jälkeen ylimääräinen öljy paperin läpi.
- Kastike: Hienonna korianteri ja sekoita muiden ainesosien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
- Salaatti: Asettele sipuli salaatin päälle jauhelihan ja papujen kanssa. Viimeistele korianterijogurttikastikkeella.
- Tarjoile salaatti esimerkiksi juuri paahdetun leivän ja oliiviöljyn kera.