Rieskat hernejauhispyöryköiden ja jugurttikastikkeen kera
Rieskan päällä maistuvat ruotsalaisista herneistä valmistetut Hernejauhispyörykät ja tarkkaan valikoidut vihannekset. Kebabmausteinen tomaattikastike antaa rieskan makumaailmalle potkua, kun taas ihanan raikas jugurttikastike tasapainottaa kokonaisuutta.
-
Valmistusaika30 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 6-8 GoGreen Hernejauhispyörykkää per henkilö
- Ehdotus kasvislisäkkeeksi: Luumutomaatit, kurkku, punasipuli, ruukkusalaatti ja pinaatin lehtiä.
Rieska:
- 300 g täysjyvävehnäjauhoa
- 300 g ruuanlaittojugurttia
- ½ teelusikallista leivinjauhetta
- ½ teelusikallista ruokasoodaa
Tomaattikastike:
- 100 g keltaista sipulia hienonnettuna
- ½ dl rapsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
- 2 ruokalusikallista kebabmaustetta
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Jugurttikastike:
- 2 dl ruuanlaittojugurttia
- ½ ruukkupersilija hienonnettuna
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Valmistus
- Rieska: Sekoita kaikki ainekset kiiltäväksi ja kiinteäksi taikinaksi. Jaa 10 tasasuureen osaan ja kauli ohueksi jauhotetulla alustalla. Paista kuivassa pannussa keskilämmöllä.
VINKKI! Harjaa ylimääräiset jauhot pois ennen paistamista, sillä ne palavasti herkästi kiinni. - Tomaattikastike: Kuullota sipulit kevyesti öljyssä, lisää valkosipuli ja tomaattimurska. Anna hautua matalalla lämmöllä 5 min. Mausta kebabmausteella, suolalla ja pippurilla.
- Jogurttikastike: Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Hernejauhispyörykät: Paista hernejauhispyörykät margariinissa tai öljyssä (50 g) keskilämmöllä.