Vege BBQ-pihvit kidneypavuista & bataattia

Maistuvimmat vege-BBQ-pihvit valmistetaan kidneypavuista ja parsakaalista. Tarjoile grillattujen bataattien ja valkosipulipeston kera.

Ainekset (4 annosta)

Valkosipulipesto

  • 3 valkosipuinkynttä
  • 1 ruukkua basilikaa
  • 30 g pinjansiemeniä
  • 4-5 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa & pippuria

Bataatit

  • 2 bataattia
  • suolaa & pippuria
  • tuoretta persiljaa tarjoiluun

Valmistus (45 min)

1. Hienonna parsakaali. Huuhtele pavut ja valuta vesi. Murskaa pavut haarukalla ja sekoita mukaan BBQ-kastike, perunajauhot ja parsakaali. Muotoile taikinasta pihvejä ja anna olla jääkaapissa n. 30 minuuttia. Sivellä pihvit öljyllä ja grillaa/paista ne n. 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta, mausta suolall ja pippurilla.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa bataateista lohkoja ja paista n. 25 minuuttia uunissa kunnes ovat pehmeät.

3. Sekoita peston kaikki ainekset sauvasekoittimella. Viimeistele perunat pestolla ja silputulla persiljalla.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?