Tulinen kasvischili ruskeilla pavuilla
Herkullinen ja tulinen ruskeista pavuista valmistettu chili sin carne. Liota pavut yön yli niin ruoka valmistuu nopeasti seuraavana päivänä.
-
Valmistusaika20 min + liottaminen sekä papujen keittäminen
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä puristettuina
- 1 punainen paprika kuutioituna
- 300 g GoGreen Luomu Tomaattimurskaa
- 3,5 dl kasvislientä
- 1 jalapeno silputtuna
- ½ dl tomaattipyrettä
- 1 rkl srirachaa (vahvaa chilikastiketta)
- 1 rkl chilijauhetta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl juustokuminaa
- 1 ½ tl merisuolaa
- Mustapippuria
- 9 dl GoGreen Ruotsissa Viljeltyjä Ruskeita Papuja keitettyinä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan
- Tortilla- tai ruislastuja tarjoiluun
Valmistus
- Silppua sipuli ja purista valkosipuli. Kuullota ne öljyssä kullanvärisiksi.
- Kuutioi paprika ja silppua jalapeno (poista ensin siemenkodat).
- Lisää paprika ja jalapeno sipulisekoitukseen ja hauduta muutama minuutti. Lisää loput mausteet ja ainekset. Kaada valutetut pavut sekaan viimeisinä.
- Hauduta 5 minuuttia keskilämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Tarjoile tortilla- tai ruislastujen kera. Koristele tuoreella korianterilla ja persiljalla.