Punajuuripihvit tattarisalaatilla ja sitruunakastikkeella

Nauti pihveistä yhdessä yrteillä maustetun tattarisalaatin kanssa. Aivan ihana resepti!

Ainekset (4 annosta )

  • 4 punajuurta kuorittuina
  • 2 dl keitettyjä GoGreen Kuorettomia Hirssinjyviä
  • 150 g fetajuustoa
  • ½ pussi GoGreen Salaattisekoitusta
  • 1 keltasipuli kuorittuna
  • 2 valkosipulin kynttä kuorittuina 
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl maizenaa
  • ½ tl timjamia
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • Öljyä paistamiseen

Tattarisalaatti mustilla pavuilla

Sitruunakastike

  • 2 dl kermaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • Suolaa maun mukaan
  • 2 tl juoksevaa hunajaa 

Valmistus (30 min)

Punajuuripihvit:

1. Paloittele punajuuret, fetajuusto ja sipuli. Laita ne tehosekoittimeen. 

2. Lisää kaikki muut pihvien ainkset paitsi ruokaöljy. Sekoita kunnes massa pysyy kasassa. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla.

3. Lämmitä ruokaöljy paistinpannulla (keskilämmöllä). Laita lusikalla pihvimassasta nokareita paistinpannulle ja painele ne pihvin korkuisiksi. Paista pihvit kunnes saavat hyvän värin kummaltakin puolelta ja tarjoile ne lämpiminä.

Tattarisalaatti: Keitä tattari pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja anna jäähtyä jonkun verran. Sekoita mukaan loput salaatin ainekset. Sekoita salaattikastike ja lisää salaattiin.

Sitruunakastike: Sekoita kaikki ainekset ja anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia kunnes kastike kovettuu hieman.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?