Punajuuripihvit tattarisalaatilla ja sitruunakastikkeella (Sigrid Barany)

Nauti pihveistä yhdessä yrteillä maustetun tattarisalaatin kanssa. Aivan ihana resepti Sigrid Baranylta meille ja sinulle!

Ainekset (4 portioner)

  • 4 punajuurta, kuorittuina
  • 2 dl keitettyjä GoGreen Kuorettomia Hirssinjyviä
  • 150 g fetajuustoa
  • ½ pussi GoGreen Salaattisekoitusta
  • 1 keltainen sipuli, kuorittuna
  • 2 valkosipulin kynttä, kuorittuina 
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl maizenaa
  • ½ tl timjamia
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • ruokaöljyä paistamiseen 

 

Tattarisalaatti mustilla pavuilla

 

Sitruunakastike

  • 2 dl kerma
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa maun mukaan
  • 2 tl hunajaa 

Valmistus (30 minuter)

1. Punajuuripihvit: Paloittele punajuuret, fetajuusto ja sipuli. Laita ne tehosekoittimeen. 

2. Lisää kaikki muut pihvien ainkset paitsi ruokaöljy. Sekoita kunnes massa pysyy kasassa. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla.

3. Lämmitä ruokaöljy paistinpannulla (keskilämmöllä). Laita lusikalla pihvimassasta nokareita paistinpannulle ja painele ne pihvin korkuisiksi. Paista pihvit kunnes saavat hyvän värin kummaltakin puolelta ja tarjoile ne lämpiminä.

4. Tattarisalaatti: Keitä tattari pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja anna jäähtyä jonkun verran. Sekoita mukaan loput salaatin ainekset. Sekoita salaattikastike ja lisää salaattiin.

5. Sitruunakastike: Sekoita kaikki ainekset ja anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia kunnes kastike kovettuu hieman.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?