Papukebabsaslik, fetajuustolisuke ja paahdettua perunaa

Kokeile Ruotsin julkkiskokkien sisarusten Ulrika ja Carina Brydlingin maukasta papukebabsaslikia fetajuustolisukkeen ja paahdettujen perunoiden kera. Valmistettu tietenkin ruotsissa viljellyistä kidneypavuista!

Ainekset (4 annosta)

  • 450 g GoGreen Ruotsissa viljeltyjä kidneypapuja (kuivia)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 muna
  • 1 dl raastettua hyvää juustoa
  • 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • ½ ruukku minttua
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 maustemitta chipotlejauhetta
  • ½-1 tl suolaa
  • 4 kevät- tai nippusipulia
  • 4 nippuporkkanaa
  • 4 pientä punajuurta
  • GoGreen Salaattisekoitusta

Sitruuna-yrttiöljy

  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  •  ½ ruukkua basilikaa tai persiljaa
  •  1-2 dl rypsiöljyä

Fetajuustolisuke

  • 2 dl Crème fraichea
  • 200 g fetajuustoa
  • ½ ruukkua basilikaa

Paahdetut perunat

  • 600 g pikkuperunoita
  • Suolaa
  • Rypsiöljyä

Valmistus (50 min)

1. Liota pavut yön yli ja keitä ne pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

2. Sekoita pavut, valkosipuli, korppujauhot, muna, sitruunankuori, minttu, juustokumina, chipotle ja suola tehosekoittimessa. Kääntele juusto joukkoon ja anna levätä 5 min.

2. Keitä punajuuret niin pehmeiksi, että saat ne kuorittua.

3. Muotoile kebabeja massasta ja puno tuplavartaille ja lisää porkkanaa, sipulia ja punajuurta. Kebabit voi joko grillata tai paistaa.

4. Grillaa miedolla lämmöllä tai keskilämmöllä kunnes porkkanat ja sipulit ovat kypsiä. Voitele yrttiöljyllä ja lisää suolaa. Viimeistele annokset GoGreenin Salaattisekoituksella. Tarjoile vaikka GoGreenin Kvinoan kanssa.

 

Sitruuna-yrttiöljy
Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Fetajuustolisuke
Murenna juusto ja silppua basilika. Sekoita. 

Paahdetut perunat
Mausta perunat suolalla ja öljyllä ja paahde ne uunissa 225 asteessa 20-30 min.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?