Ohratto

Maukas ohrasta valmistettu ”risotto”, jossa uunissa paahdettuja, makean aromin antavia porkkanoita.

Ainekset (6 annosta)

  • 3,5 dl GoGreen Ohralisuketta, huuhdottuna
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 keskisuuri sipuli, silputtuna
  • 1 keskisuuri fenkoli, ohuina viipaleina
  • 1 dl valkoviiniä (voi jättää pois)
  • 4-5 dl kasvislientä
  • 1 hyppysellinen merisuolaa ja mustapippuria
  • 4-5 paahdettua porkkanaa
  • 50 g tuoretta persiljaa silputtuna
  • 100 g kuutioitua feta- tai salaattijuustoa

Valmistus (1 h)

1. Asettele porkkanaviipaleet uunipellille ja pirskauta päälle oliiviöljyä. Paahda 15 min. 200 °C uunissa.

2. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljytilkassa paistinpannulla. Lisää huuhdotut ohranjyvät sekä ohueksi viipaloitu fenkoli ja sekoita. Lisää tilkkanen valkoviiniä ja keitä muutama minuutti.

3. Lisää kasvisliemi ja keitä (höyrytä) 100 °C uunissa 30-40 min. Sekoita puolessavälissä. Lisää paahdetut porkkanat, persilja, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Peitä pannu kannella ja anna vetäytyä 5 min. Tarjoile murustetun feta-/salaattijuuston kera.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?