Kurpitsakeitto hampunsiemeillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä (Sigrid Barany)

Täyteläinen Sigrid Baranyn kehittämä keitto, jossa korostuu pähkinäisen hampunsiemenen maun.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 keltainen sipuli, silputtuna
  • 4 rkl tuoretta inkivääriä, raastettuna
  • ½ tl chilijauhetta (voi laittaa enemmänkin jos maistuu)
  • 500 g kuorittua kurpitsaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 5 dl lientä (jauhe + vesi)
  • 2 dl kerma
  • 1 dl GoGreen Luomu Hampun-siemeniä
  • 1 appelsiinin kuori, raastettuna
  • 1 appelsiinin mehu
  • sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 dl GoGreen Kurpitsansiemenet

Valmistus (25 min)

1. Paista sipuli, inkivääri ja chili oliiviöljyssä kunnes sipuli on pehmeää.

2. Lisää kurpitsa ja paista muutama minuutti. Kaada mukaan liemi ja anna kiehahtaa. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia.

3. Lisää GoGreen Ruoka ja hampunsiemenet ja sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta appelsiinin kuorella ja mehulla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

4. Viimeistele pinta paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?