Kermainen maissikeitto juustolla ja tryffelillä

”Hyvästä maissista kermainen keitto västerbotten-juustolla ja tryffelillä" Keittiömestari Johan Jureskog, AG och Rolfs Kök.

Ainekset (4 annosta)

1 keltainen sipuli (hienoksi silputtu)
1 vakosipulin kynsi (hienoksi silputtu)
3 rkl voita
2 pakkausta GoGreen Luomumaissia
2 rkl vehnäjauhoja 
4 dl kanalientä
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
100 g västerbottenjuustoa karkeasti raastettuna (tai parmesanjuustoa)
Suolaa, pippuria, tryffeliöljyä

Tarjoiluun
1 dl paahdettua maissia 
1 rkl ruohosipulia (hienonnettuna)
4 rkl ranskankermaa
ruokaöljyä tai halutessasi talvitryffeliä

Valmistus (15 min)

  1. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Valuta maissi, lisää se sipulien sekaan ja anna lämmetä muuaman minuutin ajan. 
  2. Lisää kerma ja anna seoksen kiehahtaa. Soseuta seos tehosekoittimella tai monitoimikoneella ja lisää joukkoon juusto.
  3. Mausta veitsenkärjellisellä tryffeliöljyä, mutta varo annostelemasta öljyä liikaa. Lisää suola ja pippuri oman makusi mukaan.
  4. Tarjoiluun: lämmitä ruokaöljy kattilassa ja lisää hyvin huuhdellut maissit juuri ennen kuin öljy alkaa höyryä. Paahda maissi kevyesti, jotta se saa hieman väriä. Koristele keitto paahdetulla maissilla ja ranskankermalla. Tarjoa heti ja nauti!

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?