Burrito

Perinteisessä meksikolaisessa burritossa, tai taco de harinassa, on täytteenä vain frijoles refritos (ensin keitettyjä ja sitten paistettuja mustia- ja ruskeita papuja), espanjalaista riisiä ja lihaa. Yhdysvalloissa täytteet ovat yleensä erilaisia yhdistelmiä riisistä, mustista pavuista, tacokastikkeesta, lihasta, juustosta ja kermaviilistä.

Ainekset (4 annosta)

  • 500 g jauhelihaa
  • 285 g GoGreen Mustapapuja (valmiita)
  • 280 g GoGreen Luomumaissia (valmiis sellaisenaan)
  • 1 annos Itse tehtyä tacosalsaa
  • 3 dl riisiä
  • 6 dl vettä
  • 4 isoa vehnätortillaa
  • 2 keltaista sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl creme fraichea
  • 1 rkl chilijauhetta 
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuminaa
    Cheddarjuustoraastetta
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus (20 min)

1. Keitä riisi vedessä (6 dl).

2. Paista jauheliha ja lisää chilijauhe, oregano, kumina, paprikajauhe, valkosipuli, suola ja pippuri.

3. Silppua sipuli.

4. Täytä vehnätortilla lihalla, riisillä, mustilla pavuilla, maissilla, tacosalsalla, sipulilla, creme fraichella ja cheddarjuustolla. Tarjoile itse tehdyllä tacosalsalla.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?