Paahdettuja tomaatteja, hirssiä ja raastettua punakaalia
Miltei kaikki maistuu paremmalta tomaatin kanssa - kuten esimerkiksi tämä hirsisalaatti. Tämän reseptin mukaan tomaatit paahtuvat hiljalleen, jolloin ne maistuvat erityisen herkullisilta ja makeilta. Tarjoillaan punakaalin ja sokeriherneenpalkojen kera.
-
Valmistusaika40 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
- 2 dl GoGreen kuorittua hirssiä
- 300 g kirsikkatomaatteja
- 200 g punakaalia
- 100 g sokeriherneenpalkoja
- 75 g sekasalaattia
- ½-1 sitruuna
- Oliiviöljyä
- Sormisuolaa
Valmistus
- Puolita kirsikkatomaatit ja aseta pellille leikkuupinta ylöspäin. Lisää suolaa ja vähän öljyä. Anna paistua uunissa 2 tuntia 100°C saadaksesi puolikuivattuja tomaatteja tai 30 minuuttia 200°C paahtaaksesi tomaatit. Jos sinulla on kiire, voit käyttää säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja.
- Huuhtele hirssi kiehuvalla vedellä. Kiehauta 6 dl raikasta vettä ja lisää hirssi. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes vesi kiehuu kuiviin.
- Hienonna punakaali ohuiksi säleiksi tai käytä mandoliinia. Purista sitruuna punakaalin joukkoon ja hiero mehu kaaliin.
- Tarjoa hirssi paahdettujen tomaattien, punakaalin, sokeriherneenpalkojen ja sekasalaatin kera.