Paahdettuja tomaatteja, hirssiä ja raastettua punakaalia

Miltei kaikki maistuu paremmalta tomaatin kanssa - kuten esimerkiksi tämä hirsisalaatti. Tämän reseptin mukaan tomaatit paahtuvat hiljalleen, jolloin ne maistuvat erityisen herkullisilta ja makeilta. Tarjoillaan punakaalin ja sokeriherneenpalkojen kera.

  • Kokkausaika
    40 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 2 dl GoGreen kuorittua hirssiä
  • 300 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g punakaalia
  • 100 g sokeriherneenpalkoja
  • 75 g sekasalaattia
  • ½-1 sitruuna
  • Oliiviöljyä
  • Sormisuolaa
 

Valmistus

  1. Puolita kirsikkatomaatit ja aseta pellille leikkuupinta ylöspäin. Lisää suolaa ja vähän öljyä. Anna paistua uunissa 2 tuntia 100°C saadaksesi puolikuivattuja tomaatteja tai 30 minuuttia 200°C paahtaaksesi tomaatit. Jos sinulla on kiire, voit käyttää säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja.
  2. Huuhtele hirssi kiehuvalla vedellä. Kiehauta 6 dl raikasta vettä ja lisää hirssi. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes vesi kiehuu kuiviin.
  3. Hienonna punakaali ohuiksi säleiksi tai käytä mandoliinia. Purista sitruuna punakaalin joukkoon ja hiero mehu kaaliin.
  4. Tarjoa hirssi paahdettujen tomaattien, punakaalin, sokeriherneenpalkojen ja sekasalaatin kera.