Ohranjyviä, kasvisnauhoja ja paprikahummusta

Vakuuta keittotaidoillasi ja tarjoile maukas ohranjyväsalaatti kesäkurpitsa- ja raitajuuresnauhoilla - todellinen värikimara!

  • Kokkausaika
    40 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 2 dl GoGreen ohranjyviä
  • 200 g keltaista tai vihreää kesäkurpitsaa
  • 100 g raitajuureksia
  • 75 g sekasalaattia tai lehtikaalia
  • 100 g marinoitua paprikaa
  • 1 dl GoGreen punaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1-2 punaista chiliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruuna
  • 1 ruukkupersilja
 

Valmistus

  1. Kiehauta 7 dl kevyesti suolattua vettä ja kaada ohranjyvät sekaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
  2. Teroita tai suikaloi kesäkurpitsa ja raitajuuri. Keitä punaiset linssit pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Jauha linssit, marinoitu paprika, chili, suola ja öljy melkein sileäksi tahnaksi tehosekoittimessa.
  3. Tarjoile ohranjyvät kasvisten ja paprikahummuksen kera. Purista sitruunamehu ja ripottele hienonnettua persiljaa päälle.