Maukas ohratto paahdetuilla porkkanoilla
Maukas ohrasta valmistettu ”risotto”, jossa mukana uunissa paahdettuja, makean aromin antavia porkkanoita.
-
Valmistusaika1 h
-
Resepti6 annosta
Ainekset
- 3,5 dl GoGreen Ohralisuketta huuhdeltuna
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 keskisuuri sipuli silputtuna
- 1 keskisuuri fenkoli ohuina viipaleina
- 1 dl valkoviiniä (haluattessa)
- 4-5 dl kasvislientä
- 1 hyppysellinen merisuolaa ja mustapippuria
- 4-5 paahdettua porkkanaa
- 50 g tuoretta persiljaa silputtuna
- 100 g kuutioitua feta- tai salaattijuustoa
Valmistus
- Asettele porkkanaviipaleet uunipellille ja pirskauta päälle oliiviöljyä. Paahda 15 minuuttia 200 °C uunissa.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljytilkassa paistinpannulla. Lisää huuhdotut ohranjyvät sekä ohueksi viipaloitu fenkoli ja sekoita. Lisää tilkkanen valkoviiniä ja keitä muutama minuutti.
- Lisää kasvisliemi ja keitä (höyrytä) 100 °C uunissa 30-40 minuuttia. Sekoita puolessavälissä. Lisää paahdetut porkkanat, persilja, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Peitä pannu kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoile murustetun feta-/salaattijuuston kera.