Maukas ohratto paahdetuilla porkkanoilla

Maukas ohrasta valmistettu ”risotto”, jossa mukana uunissa paahdettuja, makean aromin antavia porkkanoita.

  • Kokkausaika
    1 h
  • Resepti
    6 annosta

Ainekset

  • 3,5 dl GoGreen Ohralisuketta huuhdeltuna
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 keskisuuri sipuli silputtuna
  • 1 keskisuuri fenkoli ohuina viipaleina
  • 1 dl valkoviiniä (haluattessa)
  • 4-5 dl kasvislientä
  • 1 hyppysellinen merisuolaa ja mustapippuria
  • 4-5 paahdettua porkkanaa
  • 50 g tuoretta persiljaa silputtuna
  • 100 g kuutioitua feta- tai salaattijuustoa

Valmistus

  1. Asettele porkkanaviipaleet uunipellille ja pirskauta päälle oliiviöljyä. Paahda 15 minuuttia 200 °C uunissa.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljytilkassa paistinpannulla. Lisää huuhdotut ohranjyvät sekä ohueksi viipaloitu fenkoli ja sekoita. Lisää tilkkanen valkoviiniä ja keitä muutama minuutti.
  3. Lisää kasvisliemi ja keitä (höyrytä) 100 °C uunissa 30-40 minuuttia. Sekoita puolessavälissä. Lisää paahdetut porkkanat, persilja, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Peitä pannu kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoile murustetun feta-/salaattijuuston kera.

Reseptin tuotteet