Mansikka-papukakku

Pyysimme Ruotsin julkkiskokkeja Brydlingin sisaruksia kehittämään uusia reseptejä keittiössään. Yksi lopputulos oli tämä herkullinen mansikka-papukakku!

  • Resepti
    n. 8–10 kääretorttuviipaletta

Ainekset

Kääretorttupohja

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl taloussokeria
  • 2 rkl kermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 250 g mascarponea
  • 3 rkl tomusokeria
  • sitruunan kuori raastettuna
  • 2 dl GoGreen Suuret valkoiset luomupavut
  • 1 ½ dl vahvaa kahvia
  • 2 dl kevyesti sokeroituja mansikoita halkaistuina + 1 dl koristeluun
  • Kermavaahtoa

Valmistus

Kääretorttu pohja

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  2. Lisää kerma.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sihtaa seos varovasti muna-sokerivaahtoon.
  4. Levitä taikina pellille ja paista 5 min. 225 asteessa.
  5. Kaada sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte

  1. Vatkaa mascarpone, tomusokeri ja sitruuna täyteläiseksi vaahdoksi.
  2. Taittele paputahna joukkoon ja sekoita varovasti.
  3. Irrota paperi kakusta. Levitä vahvaa kahvia kakun kostukkeeksi pensselillä.
  4. Levitä täyte tasaisesti pohjalle ja lisää sitten marjat täytteen päälle.
  5. Kääri kokoon ja anna jäähtyä. Koristele kermalla ja mansikoilla.

Reseptin tuotteet