Mac & Cheese papusalaatilla

  • Kokkausaika
    40 minuuttia
  • Resepti
    4 henkilölle

Ainekset

  • 450 g makaroneja
  • 400 g Tallegio- tai Cheddarjuustoa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl kasvisruokakermaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 dl panko- tai korppujauhoja
  • 50 g parmesaania
  • Kourallinen yrttejä

Papusalaatti:

*Voit hyvin korvata vaikka GoGreenin Luomu Papumixillä,
Luomu Borlottipavuilla tai Luomu Kikherneillä

Valmistus

  1. Säädä uuni 200° asteeseen. Keitä makaroneja kaksi minuuttia vähemmän kuin mitä reseptissä neuvotaan. Sulata voi ja sekoita jauhot mukaan. Lisää maito ja anna turvota.
  2. Lisää kerma, suola, pippuri ja yritit. Sekoita joukkoon suurin osa juustosta, säästä hieman pinnalle ripoteltavaksi.
  3. Sekoita keitetyt makaronit juustoseokseen ja kaada sitten seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle loput juustosta, panko- tai korppujauhot sekä parmesaani. Paahda uunissa n. 20 minuuttia. Viimeistele halutessasi kourallisella tuoreita yrttejä.
  4. Salaatti: Silppua tomaatit ja punasipuli. Sekoita muiden papusalaattiainesten joukkoon. Tarjoile Mac & Cheese papusalaatin kera.