Siemennäkkäriä
Gluteenittoman siemennäkkärin valmistaminen on helppo homma, tässä ihana versio kokeiltavaksi!
-
Valmistusaika1 tunti, 20 minuuttia
-
Resepti12 annosta
Ainekset
- ½ dl GoGreen Kurpitsansiemeniä
- ½ dl GoGreen Pellavansiemeniä
- ½ dl GoGreen Seesaminsiemeniä
- ½ dl GoGreen Auringonkukansiemeniä
- 2 tl GoGreen Luomu Chiasiemeniä
- 1 ½ dl maissijauhoa
- 1-2 maustemitta suolaa
- ½ dl rapsiöljyä
- 2 dl kiehuvaa vettä
Viimeistely:
- Isorakeista suolaa ja siemeniä maun mukaan
Valmistus
- Lämmit uuni 160 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
- Lisää öljy ja kiehuva vesi. Sekoita kunnes taikina on tasainne ja hiukan geelimäinen.
- Kauli taikina kahden leivinpaprein välissä ohueksi uunipellin kokoiseksi kakuksi. Poista ylempi leivinpaperi ja sirottele pinnalle isorakeista suolaa (esim. merisuolaa).
- Laita uunipellille ja paista uunin keskiosassa 60–70 min. Anna jäähtyä ensin ja paloittele sitten käsin tarjoiltavaksi kokoisiksi paloiksi.