Mansikka-papukakku
Pyysimme Ruotsin julkkiskokkeja Brydlingin sisaruksia kehittämään uusia reseptejä keittiössään. Yksi lopputulos oli tämä herkullinen mansikka-papukakku!
-
Reseptin. 8–10 kääretorttuviipaletta
Ainekset
Kääretorttupohja
- 3 kananmunaa
- 2 dl taloussokeria
- 2 rkl kermaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 250 g mascarponea
- 3 rkl tomusokeria
- sitruunan kuori raastettuna
- 2 dl GoGreen Suuret valkoiset luomupavut
- 1 ½ dl vahvaa kahvia
- 2 dl kevyesti sokeroituja mansikoita halkaistuina + 1 dl koristeluun
- Kermavaahtoa
Valmistus
Kääretorttu pohja
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kerma.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sihtaa seos varovasti muna-sokerivaahtoon.
- Levitä taikina pellille ja paista 5 min. 225 asteessa.
- Kaada sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Täyte
- Vatkaa mascarpone, tomusokeri ja sitruuna täyteläiseksi vaahdoksi.
- Taittele paputahna joukkoon ja sekoita varovasti.
- Irrota paperi kakusta. Levitä vahvaa kahvia kakun kostukkeeksi pensselillä.
- Levitä täyte tasaisesti pohjalle ja lisää sitten marjat täytteen päälle.
- Kääri kokoon ja anna jäähtyä. Koristele kermalla ja mansikoilla.