Kreikkalainen pasta Moussakatyyliin

Tämä herkullinen pastakastike on saanut inspiraationsa kreikkalaisesta perinneruuasta moussakasta. Reseptin peruspilareina toimivat laadukkaista ruotsalaisista herneistä valmistettu GoGreen Hernejauhis, munakoiso ja kesäkurpitsa. Annos maustetaan kuminalla, kanelilla ja chilihiutaleilla.

  • Valmistusaika
    25 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 150 g GoGreen Hernejauhis
  • 1 tölkki paseerattua tomaattia (400 g)
  • ½ munakoiso
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 keltainen sipuli hienonnettuna
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 teelusikallista roomankuminaa
  • 1 teelusikallinen jauhettua kanelia
  • ½ teelusikallinen chilihiutaleita
  • 2-3 dl vettä
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
  • 400 g pennepastaa

Valmistus

  1. Kastike: Pilko munakoiso ja kesäkurpitsa senttimetrin paksuisiksi paloiksi, hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista pilkotut vihannekset, lisää paseerattu tomaatti ja anna kiehua hetken aikaa.

    Lisää tomaattimurska ja muut ainesosat. Kypsennä matalalla lämmöllä 5 minuuttia sekoittaen. Laimenna vedellä kunnes toivottu koostumus saavutetaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pasta: kypsennä pakkauksen ohjeiden mukaisesti.