Hernejauhispyörykät lämpimän salaatin kera
Laadukkaista ruotsalaisista herneistä valmistetut Hernejauhispyörykät sopivat täydellisesti kaurariisin, paprikan ja persiljan kaveriksi lämpimään salaattiin, joka valmistuu vain puolessa tunnissa! Tarjoile herkullisen sienikastikkeen kera.
-
Valmistusaika30 minuuttia
-
Resepti4 annosta
Ainekset
Salaatti:
- 1 ½ dl kaurariisiä
- 1 paprika pilkottuna
- 1 porkkana pilkottuna
- ½ keltainen sipuli pilkottuna
- ⅓ ruukkupersilijaa hienonnettuna
- 1 ½ ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Kastike:
- 200 g kauden sieniä oman maun mukaan
- 2 ½ dl sienilientä
- 2 dl kaurakermaa
- ½ keltainen sipuli hienonnettuna
- 1 ½ ruokalusikallista maissijauhoa
- 1 ½ ruokalusikallista rypsiöljyä
- ⅓ purjoa ohuiksi viipaleiksi leikattuna
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Valmistus
- Kastike: Paista sipulit ja sienet öljyssä joko keskilämmöllä tai korkella lämmöllä. Anna nesteen kiehua sienistä pois ja lisää sen jälkeen sienien liemi sekä kaurakerma. Kypsennä matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Suurusta kastike maissijauholla lisäten pieni määrä vettä. Anna kiehahtaa ja sekoita sitten joukkoon purjo. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Salaatti: Kypsennä kaurariisi pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Lämmitä öljy kattilassa ja paista paprika, sipuli sekä porkkana. Lisää ruokavehnä sekä persilija ja sekoita salaatti hyvin. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile salaatti haaleana tai lämpimänä.
- Hernejauhispyörykät: Paista keskilämmöllä 50 g:ssa margariinia.