Gluteeniton pasta kesäkurpitsalla, sienillä ja pangrattatolla auringonkukansiemenistä

Jos pangrattato ei ole entuudestaan tuttu juttu sen on siis italialaisten oma versio korppujauhosta. Mutta jotta meidän pasta-annos olisi tässä maukkaassa pastareseptissämme kauttaaltaan gluteeniton valmistamme oman pangrattatomme auringonkukansiemenistä.

  • Kokkausaika
    20 minuuttia
  • Resepti
    4 annosta

Ainekset

  • 400 g GoGreen Gluteeniton Luomu Fusillia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 valkosipulinkyttä
  • 5+3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 70 g pinaattia
  • Suolaa ja mustapippuria
  • ½ sitruuna
  • ½ ruukku persiljaa

Pangrattato:

Valmistus

  1. Keitä pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Säästä mukillinen keitinvettä. Lisää 3 rkl oliiviöljyä. Pidä pasta lämpimänä.
  2. Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa ohuemmiksi tangoiksi. Puolita valkosipuli ja leikkaa ohueksi. Palottele sienet.
  3. Lämmitä isossa paistinpannussa 5 rkl oliiviöljyä ja lisää sienet, paista kunnes sienistä on tullut vesi pois ja ne ovat saaneet väriä. Lisää kesäkurpitsa ja valkospuli, paista keskilämpötilalla 3 minuuttia (valkosipulin väri ei saa muuttua).
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää pasta sekä vähän keitinvettä. Lisää pinaatti. Anna pastan kiehua mukana kastikkeessa 1 minuutti.
  6. Jaa pangrattaton valkosipuli pieniksi paloiksi. Sekoita tehosekoittimessa valkosipuli, auringonkukansiemenet ja chili. Paista sitten sekoitus rapeaksi keskilämpötilalla oliiviöljyssä.
  7. Ripottele pangrattato pastan päälle. Purista mukaan sitruunan mehua ja viimeistele hienoksi leikatulla persiljalla.