Falafel - friteerattuja kikhernepalloja

Tässä kikhernepalloista koostuva perinteinen kasvisruoka Lähi-Idästä. Tarjoile mielellään pitaleivän tai tomaatti- ja paprikasalaatin kanssa. Lähde makumatkalle Lähi-Itään!

Ainekset (4 annosta)

500 g GoGreen Kikherneitä (kuivia), saat 1 kg hernemassaa
TAI
1000 g GoGreen Luomu Kikherneitä (käyttövalmiit)

1 ruukku korianteria pieneksi leikattuna
2 valkosipulin kynttä puristettuina
2 g GoGreen Kuorettomia Seesaminsiemeniä (haluttaessa)
1 tl suolaa
1,5 tl kuminaa (kokonaisena)
1,25 dl vettä
Suolaa, pippuria
Öljyä paistamiseen

Valmistus (40 + 15 min)

1. Sekoita kikherneet, korianteri, valkosipuli, seesaminsiemenet, suola, kumina, vesi ja pippuri. Anna olla vähintään 30 minuuttia. 
2. Muotoile massasta palloja kahden teelusikan avulla (tai käsin). Muista välillä kastella teelusikat vedessä, niin pallojen muodostaminen helpottuu. Laita pallot lautaselle.
3. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa. Öljyä tulee olla niin paljon, että falafelit peittyvät. Keitä faladelit rasvassa, vältä niiden koskemista kunnes niiden pinta on kovettunut.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?